Agenţii comunitari, cu mobilul după mitocanii din trafic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii comunitari clujeni vor avea în dotare telefoane mobile performante pentru a-i depista pe cei care încalcă legea. Cu ajutorul noilor aparate (PDA-uri), care sunt conectate prin internet fără fir la serverele Primăriei, poliţiştii vor fotografia maşinile parcate neregulamentar, iar un computer va identifica dacă este vorba de un şofer cu antecedente sau nu.

„În situaţia în care persoana cu pricina mai are amenzi neachitate, la a treia amendă se va ridica maşina. Procesul-verbal de constatare a contravenţiei se listează pe imprimanta mobilă pe care agenţii o au în dotare şi se afişează pe parbrizul maşinii”, arată reprezentanţii Primăriei. În total, au fost achiziţionate 9 staţii în sistemul de gestiune a parcărilor. În medie, în Cluj-Napoca se dau zilnic 300 de amenzi pentru parcări neregulamentare.

Valoarea amenzilor pentru parcări neregulamentare pe domeniul public este între 200 şi 400 de lei.

Ce este un PDA?

Personal digital assistent (prescurtat PDA - expresie engleză  care se traduce "asistent personal digital") sunt calculatoare mici, de ţinut în mână, care au fost iniţial proiectate să fie agende personale electronice, dar care în decursul timpului au devenit polivalente. În prezent PDA-urile pot fi folosite pentru accesarea internetului, iar unele modele au incorporate şi dispozitive audio care le permit să fie folosite pe post de telefoane mobile, pentru vizionarea de filme, fotografii, sau pentru a asculta muzică. (Sursa: Wikipedia)

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite