Agenţia pentru Integritate a prins doi „peşti mici“ la Floreşti: un consilier local și un polițist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia  Naţională pentru Integritate a descoperit că o consilieră locală din Floreşti şi soţul ei, poliţist de meserie, nu pot justifica 169.000 de euro.

Nicolae Gavril Dinea, agent de poliţie la Serviciul Investigaţii Criminale Cluj şi soţia sa, Ioana Mihaela Dinea, consilier local din partea PRM în comuna Floreşti, sunt cercetaţi de Agenţia Naţională pentru Intergritate (ANI) pentru diferenţele existente între averea dobândită şi veniturile realizate.

Reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) au constatat, în urma procedurilor de evaluare, că între averea dobândită de familia Dinea şi veniturile realizate există o diferenţă de 692.502 lei, adică aproape 169.000 de euro. Potrivit ANI, veniturile de natură salarială, realizate în perioada supusă evaluării de către cei doi soţi, au fost de 259.371 lei, în timp ce veniturile de natură salarială şi disponibilităţi băneşti obţinute de către aceştia au fost de 2.835.015 lei. „Averea deţinută, şi pentru care au fost identificate părţi de natură nejustificată, de către doamna Dinea Ioana Mihaela, împreună cu soţul acesteia, domnul Dinea Nicolae Gavril, conform datelor înscrise în evidenţele fiscale, este de 3.527.517 lei", se arată în comunicatul remis de ANI.

Ioana Dinea susţine că cifrele nu sunt reale

image

Ioana Mihaela Dinea susţine că sumele scoase la iveală de reprezentanţii ANI sunt departe de adevăr. „Nu am primit nimic oficial vizavi de raportul respectiv. O să îl cer, să văd ce descoperiri au făcut domnii respectivi, că parcă au descoperit America. Nu ştiu de unde au luat cifrele alea, n-are cum să fie adevărat. În funcţie de ce scrie în raport o să pot să comentez. Momentan avocatul mi-a spus să nu dau declaraţii", spune Dinea. După ce i s-a comunicat că, potrivit comunicatului ANI, în octombrie a primit înştiinţarea, Ioana Mihaela Dinea a schimbat discursul. „Ne e adevărat, raportul întocmit nu l-am primit. Am primit o hârtie, dar deocamdată nu pot să dau nicio declaraţie. Eu n-am ce să-mi justific banii în faţa nimănui", conchide consilierul local.

Horia Şulea, viceprimarul din Floreşti, are numai cuvinte de laudă la adresa consilierei: „Ea e membru în comisia juridică şi din câte o cunosc eu mi s-a părut una dintre cele mai cinstite persoane din Consiliul Local".

Riscă să-şi piardă funcţiile


Potrivit legii, în termen de 15 zile calendaristice Ioana Mihaela Dinea (foto) şi soţul pot să atace raportul de evaluare. Dacă în urma contestaţiei raportul rămâne definitiv, se poate începe cercetarea şi se poate ajunge până la destituirea din guncţie a celor doi. „Legea spune că se aplică sancţiuni, dar nu avertisment sau mustrare", spun reprezentanţii ANI. În ceea ce priveşte autorităţile locale din Floreşti, vestea că un consilier local este cercetat ANI a fost surprinzătoare.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite