Află rezultatele finale la Bac după contestaţii. Promovabilitatea a crescut cu 2%

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacalaureatul de toamnă (foto: adevarul.ro)
Bacalaureatul de toamnă (foto: adevarul.ro)

Promovabilitatea la sesiunea din august a examenului de bacalaureat a crescut în judeţul Cluj, în urma contestaţiilor, cu peste două procente, de la 22,8 la sută la 24,89 la sută, fiind admise peste 200 de contestaţii din cele 737 depuse.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj, Valentin Cuibus, a declarat, miercuri, corespondetului MEDIAFAX că au fost depuse atât contestaţii de către elevi care au avut note sub 6, cât şi de cei care au încercat o mărire a notelor primite la examen.

"La ISJ Cluj s-au înregistrat 737 de contestaţii din partea elevilor nemulţumiţi de notele obţinute, dintre care 272, cele mai multe, la matematică. Au fost admise peste 200 dintre ele, iar după rezolvarea contestaţiilor, promovabilitatea la nivelul judeţului Cluj a crescut de la 22,8 la sută la 24,89 la sută. Au fost depuse atât contestaţii ale elevilor cu note sub 6, care au sperat să primească puncte în plus pentru a-şi lua examenul, cât şi contestaţii ale unor elevi cu note peste 6 care au dorit să obţină note mai mari", a spus Cuibus.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj a postat pe site rezultatele finale ale examenului de bacabaureat. Vezi aici care sunt rezultatele.

Un elev din 5 a picat examenul

Din cei 2419 de elevi care s-au înscris pentru a susţine, încă o dată, examenul de bacalaureat, au promovat doar 479 de elevi. Promovabilitatea la sesiunea din august a examenului de bacalaureat a fost, în judeţul Cluj, de 22,8 %, înainte de contestaţii, fiind mai mare decât cea înregistrată în sesiunea similară din 2011, care a fost de 20,62 %.

Nicio notă de 10
Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj, Valentin Cuibus, a declarat că nu a fost înregistrată nicio notă de zece şi că a fost obţinută o singură notă între 9.00 şi 10.00. "Promovabilitatea la sesiunea din august a examenului de bacaluareat a fost, la nivelul judeţului Cluj, de 22,8 %, mai mare decât cea înregistrată anul trecut, când a fost de 20,62 %, tot înainte de contestaţii. Nu a fost înregistrată nicio notă de zece la acest examen. A fost obţinută o singură notă între 9.00 şi 10.00", a spus Cuibus.

În iulie, 54 % promovabilitate

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat în sesiunea din iulie 2012 a fost, la nivelul judeţului Cluj, de 54,31 %, înainte de contestaţii. Promovabilitatea a fost mai bună decât cea înregistrată anul trecut, când a fost de 54,07 %. La bacalaureat au fost înscrişi 5.388 de elevi, din care s-au prezentat la examene 5.191 elevi. Şeful Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, Valentin Cuibus declara înainte de începerea examenelor din sesiunea din toamnă a bacalaureatului că nu se aşteaptă la lucruri spectaculoase în ceea ce priveşte promovabilitatea. „Nu mă aştept la lucruri spectaculoase în ce priveşte promovabilitatea. Anul trecut, rezultatele de la Bacalaureat au ridicat procentul de promovabilitate cu 18-20%", a mai precizat Cuibus.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite