Află ce fel de oameni preferă ţânţarii să muşte, în funcţie de grupa sanguină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Flavia-Bianca Cristian, o studentă în anul I la Biologie în cadrul UBB Cluj, a vorbit în finala internaţională Famelab, cea mai mare competiţie de comunicare în ştiinţă din lume, despre preferinţele ţânţarilor pentru o anumită grupă sanguină. Citeşte discursul complet al studentei.

Dacă aș fi un țânțar – o femelă țânțar, desigur – în căutarea unei noi „victime”,  pe cine aș alege? Pe tine, pentru că ești înalt? Saaaau...pe ea, pentru că e blondă? Sau pe...el, pentru că e inteligent?

N-aș vrea să vă descurajez - încă aveți cu toții șanse să deveniți victime ideale - dar nici unul dintre voi nu prezintă interes...deocamdată, pentru că nici înălțimea, nici culoarea părului și nici chiar inteligența nu-mi spun nimic despre singurul lucru care mă interesează la oameni. Tot ceea ce vreau eu este...sââânge.

Citeşte şi: O studentă din Cluj, finalista celui mai mare concurs de comunicare în ştiinţă din lume

Asta poate să v-o confirme orice femelă respectabilă de țânțar din lume, nu doar cele din Transilvania, ca mine! Orice viitoare mămică de țânțari care are nevoie de această delicatesă în dietă pentru a-și produce ouăle vă poate spune cât de importantă este o victimă... de calitate!

Dar cum pot afla ce se află în sângele vostru dintr-o simplă privire? Și ce înseamnă o victimă de calitate? Nu știu să citesc fișe medicale! Însă știu să vă citesc altfel ! Daaar... ca să înțelegeți mai bine cum funcționez eu, trebuie mai întâi să aflați mai multe despre cum funcționați voi!

Știați că fiecare celulă din corpul vostru are la suprafața ei molecule asemănătoare unor stegulețe, care prin simpla lor prezență comunică altor celule cine sunt ele – identitatea lor?

Este ca atunci când două corăbii se întâlnesc pe mare iar steagul arborat de fiecare dintre ele indică țara de origine sau intențiile lor, de pace sau de război – ca în cazul unei corăbii de pirați, de exemplu. Și celulele roșii ale sângelui poartă câte un astfel de steguleț fiecare, care indică...da, ați ghicit: grupa sanguină!

Mai mult decât atât, aceste stegulețele de pe suprafața celulelor pot să ajungă chiar și la suprafața pielii prin intermediul transpirației,  al salivei sau chiar al lacrimilor. Odată expuse pe suprafața pielii, n-au cum să nu fie detectate de organele  mele de simț - este ca un cod de bare care trădează identitatea sângelui fiecăruia dintre voi.

Deși gusturile nu se discută, o să vă spun totuși că preferata mea este grupa de sânge 0, însă, la nevoie, voi accepta și A, și B, sau chiar și AB!
Unii oameni de știință care ne-au studiat susțin că ne atrag și concentrațiile mari de dioxid de carbon, mirosurile neplăcute, căldura și chiar vaporii de alcool, iar alții susțin că n-am fi suficient de sofisticate încât să fim și selective.


Eu... nu vreau să fac din țânțar armăsar, dar am să vă las cartea mea de vizită, în cazul în care veți vrea vreodată să vă aflați grupa de sânge, într-un mod rapid și ieftin!

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite