Află aici ce filme poţi vedea luni la Festivalul Internaţional „Comedy Cluj“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 130 de filme sunt proiectate, anul acesta, în cadrul festivalului.
Peste 130 de filme sunt proiectate, anul acesta, în cadrul festivalului.

Cele mai aşteptate filme de comedie rulează zilele acestea la Cluj, în cadrul celei de-a treia ediţii a Festivalului Internaţional al Filmului de Comedie „Comedy Cluj".

Iată câteva filme care pot fi vizionate de cinefili în cursul zilei de astăzi, la cinematografele în care se desfăşoară festivalul.

Cinematograful „Florin Piersic"

13.00  Prietenii (Farsan, Suedia, 2010, 97 min)
R: Josef Fares
Povestea a trei prieteni vechi, cu obiceiuri şi temeri diferite. Lucrurile iau o întorsătură neaşteptată când unul dintre ei porneşte în căutarea unei bunici pentru viitorul lui nepot.

18.00  Visul lui Adalbert (România, 2011, 96 min)
R: Gabriel Achim
Visul lui Adalbert este o comedie neagră bazată pe o întâmplare petrecută în realitate într-o fabrică de pe vremea comunismului. E 8 mai 1986, ziua aniversară a Partidului Comunist Român. O zi celebrată cu mare pompă, ipocrizie şi teamă în toate fabricile din ţară. Pe lângă conotaţiile politice, evenimentul are loc la doar două săptămâni de la explozia de la Cernobîl. Dar, mai important pentru români, aceasta este ziua când Steaua Bucureşti câştigă Liga Campionilor, pentru prima şi ultima oară în istoria fotbalului românesc.

20.30  Revoluţia felinarelor roşii (Hong Deng Meng, China, 2010, 91 min)
R: Sam Voutas
Shunzi, şofer de taxi tipic din Beijing, e concediat şi părăsit de soţie pentru un alt bărbat. Mai mult, soţia îi ia casa, iar el rămâne cu consolarea câinelui pekinez. Disperat, decide să accepte orice job, dar singurul lucru pe care îl găseşte este să vândă în public ceai pentru slăbit fără tricou. Un fost prieten din liceu îi propune să deschidă un magazin pentru adulţi în Beijing, oraşul liberalizării sexuale, pentru că industria e una dintre cele mai prospere din ţară, iar 70% din jucăriile pentru adulţi sunt produse în China. Shunzi acceptă, din dorinţa de a câştiga suficient pentru a-şi recupera taxiul. Problema e că Shunzi e complet pierdut în lumea gadget-urilor pe care trebuie să le vândă. Ajutat de partenerul său, Lili, el îşi ia viaţa în mâini pentru prima dată, de la pregătirea decorului din magazin până la a învăţa arta negocierii.

23.00  Rolul potrivit (Wakiyaku Monogatari, Japonia, 2010, 97 min)
R: Atsushi Ogata
Hiroshi e un actor care face figuraţie şi trăieşte în umbra tatălui său, dramaturgul Kenta. Pentru că e foarte amabil cu străinii, e confundat fie cu un vânzător, un poliţist sau un criminal. Când pare că e aproape de rolul vieţii lui, contractul e anulat pentru că Hiroshi e confundat cu amantul soţiei unui parlamentar. Introvertit, fără succes în relaţii, se îndrăgosteşte de Aya, actriţă în devenire, singura care nu îl confundă cu altcineva. Dar Hiroshi e cel mai mare duşman al său când e vorba de a obţine o întâlnire.

Cinematograful „Arta"

16.00  Trenul albastru (Plavi Voz, Serbia, 2010, 106 min)
R: Janko Baljak
Vojislav şi Anica sunt colegi de clasă şi se iubesc. Într-o zi, în timp ce fac dragoste, întrerup din greşeală emisiunea pe care o ascultă întreaga şcoală. Se întâmpla în ziua în care murise Tito, iar emisiunea era o comemorare. Evenimentul duce la un joc de răzbunare, gelozie şi pasiune care ţine ani buni.

18.30  Infidelul (Marea Britanie, 2010, 105 min)
R: Josh Appignanesi
The Infidel e o comedie mainstream despre identitate şi etnie. Mahmud Mazzeer e un pilon al comunităţii musulmane, deţinător al unei firme de taxi prospere şi familist convins. Dar după moartea mamei sale, descoperă accidental că nu e cine credea că e: adoptat, e de fapt evreu pursânge. Mahmud e dat peste cap şi încearcă să-şi înţeleagă noua identitate, iar singura persoană care poate să îl ajute e Maury, un taximetrist evreu beţiv. Revelaţia lui Mahmud are efecte dezastruoase asupra familiei, afacerii şi prietenilor. Va reuşi el să împace musulmanul cu evreul fără a distruge tot ce îi e drag?

21.00  Sawako decide (Japonia, 2010, 112 min)
R: Yûya Ishii
Sawako locuieşte de 5 ani la Tokyo, e la a cincelea job într-un birou şi la al cincelea prieten, şeful ei. Viaţa ei cu Kenichi, prietenul ei, şi fiica dintr-o căsătorie anterioară pare un şir de compromisuri. Într-o zi află că tatăl ei Tadao, care are  afacere în oraşul ei de origine, s-a îmbolnăvt. Deşi Sawako nu vrea să se întoarcă, cedează la insistenţele lui Kenichi, care renunţă la jobul lui înaintea lui Sawako şi profită de oportunitate pentru a o însoţi, împreună cu fiica lui. Chinul lui Sawako continuă, totuşi ea decide să preia afacerea tatălui şi să se mute înapoi în oraşul de origine.

Cinematograful „Victoria"

15.00  Oraşul diavolului (Djavolja Varos, Serbia, 2009, 82 min)
R: Vladimir Paskaljevic
O serie de poveşti interconectate care au loc în Belgrad pe parcursul unei zile. O adolescentă dintr-o familie săracă vrea să meargă cu o prietenă la lecţii de tenis, dar nu-şi permite. Un bărbat care se întoarce în ţară după mulţi ani are probleme cu afacerile în ţara lui de origine. Un tânăr bărbat cu bani nu acceptă că prietena lui a întâlnit pe altcineva şi vrea să se despartă de el. Un şomer e mai atent la un meci de tenis de la televizor decât la copilul său. 

20.00  Şapte zile în rai (Taiwan, 2010, 93 min)
R: Zi-Jie Liu, Yulin Wang
După moartea subită a tatălui ei, Mei, jet setter care lucrează pentru o multinaţională, se reîntoarce la locul în care a crescut, un orăşel din sudul Taiwan-ului. Oraşul în care se simţea cândva comfortabil i se pare străin, iar formalităţile şi tradiţiile legate de înmormântare îi pun de multe ori în dificultate pe Mei şi pe fratele ei, Da-Zhi. După terminarea concediului, Mei revine la stilul ei de viaţă aglomerat. La câteva zile de la moartea tatălui, în spaţiul pentru fumători al aeroportului din Hong Kong, Mei dă peste un grup de bărbaţi din toată lumea care îşi savurează ţigara, în timp ce ea o fumează rapid într-un colţ, cu ochii plini de lacrimi. Anunţul din aeroport sună ca vocea tatălui ei, care spune: "Vă rog să puneţi deoparte emoţia dumneavoastră, ne pregătim pentru aterizare".

22.30  Viaţa lui Brian (Marea Britanie, 1979, 94 min)
R: Terry Jones
Brian Cohen se naşte la trei grajduri de Iisus, ceea ce îi derutează pe magi, se îndrăgosteşte de rebela Judith şi devine un idealist care nu suportă ocupaţia romană din Iudea, aşa că se înscrie în mişcarea separatistă Frontul Oamenilor din Iudea. După ce scapă de Ponţiu Pilat, Brian, nevoit să bolborosească truisme religioase într-o piaţă plină de falşi profeţi, creează neintenţionat o mişcare religioasă, e considerat Mesia, deşi încearcă să-şi contrazică adepţii, şi e condamnat la moarte prin răstignire. După un moment care parodiază climaxul filmului Spartacus şi o secvenţă în care toţi aliaţii lui Brian explică de ce îl abandonează, Brian e consolat de ceilalţi condamnaţi, care cântă Always Look on the Bright Side of Life.

Casa Tranzit

19.00  Capela roşie (Danemarca, 2009, 88 min)
R: Mads Brügger
Un jurnalist fără scrupule, un tip care are convulsii şi un actor de comedie călătoresc în Coreea de Nord cu misiunea de a provoca zâmbetul într-unul dintre cele mai celebre regimuri din lume. Sub pretextul că sunt o trupă de teatru din Danemarca, aflată într-un schimb cultural, The Red Chapel primeşte permisiunea de a performa pentru publicuri selecte. Dar trupa a fost compromisă de un grup care nu are asemenea intenţii. Filmul prezintă întâlnirile amuzant-bizare dintre aşa-zisa trupă de teatru daneză şi gazdele ei nord-coreene într-o manieră care pune accent pe schimbul cultural în ultimul bastion antiglobalizare al lumii moderne.

Klausenburg Café

19.30  Singur în luna de miere (Marea Britanie, 2010, 74 min)
R: Col Spector
La 29 de ani, Fran credea că i-a oferit totul logodnicei lui, dar ea îi respinge inima şi apartamentul cu două dormitoare. În loc să fie în luna de miere, e din nou single prin Londra, împreună cu cei mai buni prieteni. Încercările lor de a-i reconstrui viaţa merg dintr-o catastrofă în alta. Cu muzică de Nick Drake, Graham Coxon şi Operator Please, Honeymooner e o călătorie prin iubire şi pierdere, şi despre regăsirea de sine dintre ele.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite