Afaceristul Sorin Dan, cercetat pentru mărturie mincinoasă în dosarul în care e judecat Paszkany

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri clujean Sorin Dan va fi cercetat pentru mărturie mincinoasă, în dosarul în care Arpad Paszkany este judecat pentru sprijinirea unui grup infracţional şi şantaj, întrucât şi-a schimbat declaraţia dată în urmă cu cinci ani procurorilor, referitoare la finanţarea trustului "Gazeta".

Citeşte şi Dascălu-Paszkany, întâlnire de gradul III

Omul de afaceri Sorin Dan a fost audiat, vineri seara, la Curtea de Apel Cluj, în calitate de martor, iar la sfârşitul audierii procurorii DIICOT s-au sesizat din oficiu pentru mărturie mincinoasă în cazul său, din cauză că acesta şi-a schimbat declaraţia dată în urmă cu cinci ani procurorilor.

Conform actelor din dosar, Sorin Dan declara, în 2007, la DIICOT Cluj, că firmele lui Arpad Paszkany sunt cele care au finanţat trustul "Gazeta" şi că în mediul de afaceri se vorbea despre faptul că Liviu Man şantaja firmele clujene pentru a obţine contracte de publicitate. La audierea de vineri de la Curtea de Apel Cluj, Sorin Dan a spus că nu mai ţine minte ce a declarat acum patru-cinci ani.

"Am fost emotiv şi nu mai ştiu ce am spus. Nu zic că procurorii m-au influenţat, ci că am fost emotiv. Nu pot să spun că Paszkany prin firmele sale a susţinut trustul Gazeta. Declaratia de la parchet nu mi-o explic, pentru că a fost pe fond emotiv", a spus Sorin Dan în faţa instanţei. Procurorul DIICOT prezent la şedinţa de judecată s-a autosesizat în momentul în care s-a terminat audierea.

"Domnul Sorin Dan este cercetat pentru mărturie mincinoasă pentru că îşi contrazice decalaraţiile date la parchet", a spus procurorul DIICOT. Sorin Dan a fost întrebat din nou de judecător dacă îşi menţine actuala declaraţie şi acesta a afirmat că nu poate să spună altceva decât: "Am fost emotiv şi nu îmi mai aduc aminte clar ce s-a întâmplat sau dacă Arpad Paszkany a susţinut Gazeta".

La Curtea de Apel Cluj a avut loc, vineri, un nou termen în dosarul în care Arpad Paszkany este acuzat de sprijinirea unui grup infracţional şi şantaj şi în care omul de afaceri Iulian Dascălu este parte vătămată, ambii fiind prezenţi în sala de judecată.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite