Afacerile dubioase s-au „cazat“ la Sara Grand Resort

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rozalia Dumitrache
Rozalia Dumitrache

Angajaţi daţi afară fără preaviz şi cu salarii restante, funcţionari puşi să nu taie chitanţe, firme conduse „din umbră" pentru a evita răspunderea, cecuri fără acoperire. Acestea sunt acuzaţiile aduse la adresa proprietarului Sara Grand Resort.

Problemele au planat asupra pensiunii din Floreşti cu nume pompos, Sara Grand Resort, încă de la inaugurare, din 2008. La începutul anului, „Adevărul" relata că mai mulţi clienţi ai pensiunii de pe strada Tineretului, au făcut sesizări la Protecţia Consumatorilor în legătură cu reclame mincinoase care circulau pe internet, prin care pensiunea cu câteva camere, aflată la demisolul unui bloc, apărea ca fiind un hotel de patru stele, cu centru SPA. Mai mulţi angajaţi sesizează, acum, noi probleme în legătură cu Sara Grand Resort.

Cel care rupe tăcerea cu privire la neregulile pe care le-a comis Sebastian Zoltan Fekete Nicorici, proprietarul Sara Grand Resort, este omul care, în ultimii ani, a fost chiar mâna dreaptă a acestuia: Rozalia Dumitrache. „La ultima firmă care a administrat pensiunea, Sara Grand Resort, eu am figurat în acte ca administrator şi ca unic asociat. Dar domnul Sebastian Fekete era cel care conducea, în realitate, firma", arată Rozalia Dumitrache. Femeia a ajuns în pragul disperării, fiind hărţuită, susţine ea, de furnizori care nu şi-au mai văzut banii pentru servicii de luni bune. Sebastian Fekete, însă, nu poate fi tras la răspundere pentru nimic, pentru că era doar director. „E foarte greu să poată fi traşi la răspundere astfel de oameni de afaceri, pentru că în acte singurul răspunzător este administratorul. Sunt, din păcate, multe astfel de cazuri", spune juristul Mihai Bejenaru. Sebastian Zoltan Fekete Nicorici a folosit acest „sistem" şi la alte firme: Monobloc Serv, Sara Grand, Best Sara Grand, Royal Building, care au dat faliment sau se află în proces de reorganizare. Răspunsul lui Zoltan pentru creditorii rămaşi cu ochii-n soare: „Sunt vremuri grele".


Sebastian Zoltan Fekete Nicorici

Sebastian Zoltan Fekete Nicorici

Fekete neagă că ar avea datorii. Mai mult, afirmă că nici nu cunoaşte anumiţi furnizori clujeni de diverse servicii, cu toate că există societăţi care şi-au câştigat în instanţă drepturile. Este şi cazul lui Florin Iepure, patronul firmei Manco din Luna de Sus, despre care Sebastian Fekete Nicorici afirmă că nici măcar nu a auzit. „Mi-a tras ţeapă de peste 50.000 de lei. Mi-a dat cecuri fără acoperire. Am câştigat în instanţă, cu sentinţă definitivă. Şi nimic. L-am reclamat la Poliţia Economică, mi s-a râs în nas. E revoltător!", spune, cu actele doveditoare în mână, Iepure.

Citiţi în noul număr al săptămânalului „ADS Cluj" declaraţiile foştilor angajaţi, care au depus, rând pe rând, sesizări şi plângeri la Inspectoratul Teritorial de Muncă Cluj şi la Poliţie şi ce spune Sebastian Zoltan Fekete Nicorici despre acuzaţiile care i se aduc.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite