Aeroportul s-a deschis parţial la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pasagerii pentru vestul Europei sunt încă în căutare de soluţii alternative rutiere. Vestea că se deschide spaţiul aerian a animat aeroportul clujean imediat după prânz. Doar o parte din pasageri s-a îmbarcat în cursele programate.

Imediat după ora 12.00, ghişeele operatorilor aerieni s-au aglomerat. Doar parţial pasagerii au plecat fericiţi spre locul de îmbarcare.
Prima cursă operaţională a fost cea de Roma, programată iniţial pentru ora 13.30. Pasagerii s-au prezentat la ghişeul pentru verificarea documentelor în jurul orei 13.00. Un mic grup a rămas la ghişeul operatorilor, în speranţa vreunei renunţări. Din nefericire, nimeni nu a renunţat însă la zbor, astfel încât grupul, în care se afla şi Michele Guidi, un pasager reprogramat de sâmbătă, a părăsit supărat aeroportul. „Ne-au spus să revenim şi mâine, dacă nu cumva renunţă cineva“, ne-a spus Michele.

Se caută încă autocarele

Alt grup ceva mai numeros a părăsit supărat aeroportul. Sunt peste 30 de profesori de muzică francezi. Cursa lor de Paris, care trebuia să decoleze la ora 12.10 a rămas anulată. Şansa lor a fost unul din autocarele care stau de sâmbătă pe fază, în aşteptarea de clienţi. De data aceasta a fost al firmei Panorama Turist din Harghita. „Nu puteam aştepta încă osăptămână, până la zborul următor disponibil, ne-a spus Roman Constance, profesor de trompetă.

Spania s-a deschis

Pe măsură ce grupul fericit care decolează spre Roma avansează spre ruta de îmbarcare, apar şi alte veşti bune pe panourile de informaţii. Cele două curse de Madrid ale TAROM, de la ora 15.10, vor decola şi ele, chiar dacă întârziate la ora 17.30. Iar cursa Wizz Air de Barcelona, programată iniţial la ora 18.35, era anunţată la ora 20.15. 

Aeroportul a fost închis complet din noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce norul de cenuşă vulcanică provenind din Islanda a survolat şi teriotoriul României. Duminică întreg spaţiul aerian al ţării a fost paralizat complet. Zborurile s-au reluat în această dimineaţă, dar pentru moment sunt operabile doar destinaţiile din sud-vestul Europei.

Plecările de azi anunţate până la ora 14.30

Roma 15.00 (faţă de 13.30)
Madrid 17.30 (faţă de 15.10)
Barcelona 20.15. (faţă de 18.35)

Curse anulate 

Bucureşti 15.30/15.45
Budapesta 16.15
Pisa 18.45

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite