Aeroportul clujean renunţă la jet bridge-urile pentru pasageri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jet bridge-urile ar fi costat aeroportul prea mult
Jet bridge-urile ar fi costat aeroportul prea mult

Directorul Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, David Ciceo, ne-a declarat că burdufurile anunţate anul trecut, care ar facilita îmbarcarea pasagerilor în aeronave, nu vor mai fi achiziţionate anul acesta, investiţiile concentrându-se către noua pistă a aeroportului.

Jet bridge-urile, denumite şi burdufuri sau punţi de îmbarcare, ar fi trebuit montate în 2010 în partea superioară a terminalului de plecări. “A apărut ca oportună necesitatea închiderii terasei de la cota 5,70 a Terminalului de Pasageri Plecări, în scopul creării unui spaţiu de unde se vor putea îmbarca pasagerii direct în avioane prin intermediul unor pasarele”, anunţau, anul trecut, reprezentanţii aeroportului.

„Burdufurile nu vor mai fi achiziţionate anul acesta. Banii vor merge spre realizarea pistei de 3.500 de metri”, ne-a spus Ciceo.

Consiliul Judeţean Cluj a îndreptat către aeroport aproape un sfert din totalul bugetului repartizat pentru investiţii în acest an, respectiv 11,8 milioane de euro. Majoritatea banilor vor fi necesari pentru returnarea creditului accesat de CJ Cluj pentru realizarea celor două noi terminale.

Un jet brige performant costă între 300.000 şi 600.000 de euro.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite