Aeroportul clujean, singurul din ţară pe care se vor putea efectua zboruri pentru spaţiul Schenghen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aeroportul Internaţional Cluj este singurul din România care a obţinut din partea Ministerului Transporturilor certificarea ca aeroport internaţional conform noii proceduri elaborate de Guvern, astfel încât va putea asigura zboruri pentru spaţiul Schengen începând cu anul 2011.

„Aeroportul din Cluj este singurul care a depus la Ministerul Transporturilor solicitarea de obţinere a certificării ca aeroport internaţional conform HG nr. 791/ 2009, care stabileşte condiţiile de clasificare a aeroporturilor civile, a fost evaluat şi a primit certificarea. O dată cu intrarea în spaţiul Schengen zborurile internaţionale pot fi efectuate doar de pe aeroporturi clasificate ca internaţionale. Suntem singurul aeroport din România care a primit această certificare", a spus Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Potrivit acestuia, conform noilor reglementări, aeroporturile civile se împart în trei categorii - internaţionale, deschise traficului internaţional şi aeroporturi interne.

„De pe aeroporturile deschise traficului internaţional pot fi efectuate doar zboruri ocazionale, nu regulate. O dată cu intrarea în Schengen, zborurile în statele Schengen sunt considerate interne", a mai spus preşedintele CJ Cluj.

Directorul aeroportului clujean, David Ciceo, a declarat, la rândul său, în aceeaşi conferinţă de presă, că verificarea pentru obţinerea statutului de internaţional a durat peste două luni.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite