Cluj: Aeroportul Cluj, neafectat de criză. Trafic mai mare cu 6%.

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Aeroportul Cluj, neafectat de criză. Trafic mai mare cu 6%.
Cluj: Aeroportul Cluj, neafectat de criză. Trafic mai mare cu 6%.

 Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca a înregistrat, în primele zece luni ale anului 2009, o creştere cu 6,30 la sută a numărului de pasageri, comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Citiţi şi:
Reîncep disputele privind aeroportul Braşov

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de Consiliul Judeţean Cluj, "în ultima perioadă, Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca şi-a consolidat statutul de lider regional în domeniu".

"Traficul aerian a evoluat, în ultimii ani, de la 390.000 de pasageri în 2007, la un număr de 752.181 de pasageri în 2008, înregistrându-se astfel o creştere de 92,6 la sută. Aeroportul a înregistrat, în primele zece luni ale anului 2009, o creştere cu 6,30 la sută a numărului de pasageri, comparativ cu perioada similară a anului 2008. Trendul crescător s-a menţinut şi pe parcursul anului 2009, în pofida tendinţei de scădere a traficului aerian la nivel european şi internaţional", se arată în comunicat.

Astfel, numărul pasagerilor înregistraţi în primele zece luni ale acestui an pe aeroportul clujean a fost de 692.812 persoane comparativ cu cei 651.767 de pasageri din aceeaşi perioadă a anului 2008.

Potrivit datelor oferite de Consiliul Internaţional al Aeroporturilor (ACI) Europe, în primele opt luni ale anului 2009, la nivelul aeroporturilor din Europa s-a înregistrat o scădere cu 8,1 la sută a numărului de pasageri, faţă de aceeaşi perioadă a anului 2008, iar în privinţa numărului de mişcări (aterizări sau decolări - n.r.) pe aeroporturile europene în anul 2009 s-a înregistrat o scădere cu 9,2 la sută, faţă de 2008.

"Considerăm ca fiind extrem de relevant faptul că, în pofida crizei economice şi a contextului general nefavorabil caracterizat de scăderi semnificative ale traficului aerian, atât la nivel european, cât şi la cel naţional, aeroportul nostru a reuşit performanţa de a continua evoluţia ascendentă. Acest lucru vine să confirme aşteptările noastre şi ne determină să continuăm proiectele de investiţii care vizează modernizarea Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca", susţine în comunicat preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca a continuat, în acest an, negocierile pentru atragerea unor noi companii aeriene, dar şi pentru deschiderea de noi rute aeriene şi creşterea numărului de frecvenţe de operare.

"Pe aeroportul clujean a început să opereze zboruri regulate compania Blue Air, cu destinaţiile: Băneasa (11 frecvenţe săptămânale) Roma (trei frecvenţe), Paris (trei frecvenţe). De asemenea, au fost introduse noi rute către Dortmund (patru frecvenţe), Forli (trei frecvenţe), Treviso (două frecvenţe), Paris (trei frecvenţe), Grenoble (o frecvenţă) - şi au crescut frecvenţele săptămânale de operare pentru Madrid (şapte frecvenţe), Londra (cinci frecvenţe), Roma (şapte frecvenţe)", se mai arată în comunicatul CJ Cluj.

În România, conform Ministerului Transporturilor, traficul de pasageri de pe aeroporturile din ţară s-a ridicat la 4,1 milioane de persoane în prima jumătate a acestui an, în scădere cu aproximativ doi la sută faţă de primul semestru al anului 2008.

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

image
image
image
image

   

image
image
image
image

Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS, contactează-ne prin Yahoo! Messenger sau e-mail, vizualizează pe YouTube producţiile video realizate de redactori. Fii mereu în legătură cu redacţia prin intermediul Facebook, Hi5 sau MySpace



Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite