Clujul, reprezentat trei zile la Pecs (Ungaria)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clujul a fost reprezentat zilele trecute în Capitala Culturală Europeană Pecs (Ungaria). Pe parcursul a trei zile, declarate „Zilele Clujului”, au fost organizate expoziţii ale artiştilor şi meşteşugarilor clujeni.


Clujul a fost reprezentat la Pecs de artişti plastici, meşteşugari şi o delegaţie a Primăriei Cluj-Napoca în perioada 17-19 septembrie. Clujenii au organizat la Pecs o expoziţie de artă decorativă textilă şi ceramică şi una de fotografie ”Clujul interbelic”. Sâmbătă a fost şi ziua meşteşugurilor şi a tradiţiilor clujene la Pecs, în zona zidului vechii Cetăţi.

“Experienţa Pecs-ului de a fi o capitală culturală europeană este una foarte importantă pentru noi în contextul în care municipiul Cluj-Napoca a făcut primii paşi în a candida la acest statut în anul 2020” a declarat primarul Sorin Apostu.

“Pecs-ul este alături de Cluj-Napoca în acest proiect, ne-am exprimat în mod public şi oficial susţinerea pentru candidatura Clujului la Capitală Culturală Europeană, iar atunci când va fi timpul, întreaga noastră expertiză în acest sens va fi pusă la dispoziţia prietenilor noştri de la Cluj” a declarat Pava Zsolt, primarul oraşului Pecs.

Care au fost manifestările

Clujul a fost reprezentat la Pecs de artişti plastici, meşteşugari şi o delegaţie a Primăriei Cluj-Napoca în perioada 17-19 septembrie.

În data de 17 septembrie la ora 18.00 a avut loc la sala Klub din Casa Artelor vernisajul expoziţiei de artă decorativă textilă şi ceramică realizate de Uniunea Artiştilor Plastici Cluj. Evenimentul a fost urmat la ora 19.00 de un alt vernisaj al unei expoziţii de artă fotografică organizată de Casa Municipală de Cultură intitulat ”Clujul interbelic”, la care a participat primarul Sorin Apostu şi primarul Pecs-ului, Pava Zsolt.

În data de 18 septembrie a avut loc deschiderea turneului de baschet a oraşelor înfrăţite cu Pecs-ul, în cadrul căreia Clujul a participat cu o echipă mixtă de jucători din categoria “old boys”. Rezultatul final a plasat echipa clujeană pe locul al treilea, turneul fiind adjudecat de echipa Serbiei.

Sâmbătă a fost şi ziua meşteşugurilor şi a tradiţiilor clujene la Pecs, în zona zidului vechii Cetăţi fiind amenajate standuri cu produse artizanale. În piaţa rezervată pentru Zilele Clujului la Pecs vizitatorii au participat la o masă câmpenească cu mititei şi varză a la Cluj pregătite la faţa locului de către bucătarii Cantinei Primăriei.

În 19 septembrie Fabrica de Pensule a prezentat un spectacol audio-vizual în spaţiul public, spectacol care a mai fost prezentat şi la Istambul, la rândul său Capitală Culturală a Europei în 2010.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite