Administratorul Salinei Turda: nu cad bucăţi de sare! Nu este niciun pericol!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O porţiune de 10 metri din Salina Turda a fost închisă turiştilor din cauza picurilor care murdăreau hainele vizitatorilor. Administratorul Salinei Turda, Ovidiu Mera, spune că, atunci când temperaturile scad ori cresc, se întâmplă acest fenomen şi că, de sus, cad picuri de sare cu argilă, nu bucăţi de sare.

Administratorul Salinei Turda, Ovidiu Mera, infirmă zvonul recent apărut că din Salină ar cade bucăţi de sare. „Este vorba de picuri de sare, nicidecum de bucăţi de sare. Când s-a amenajat salina s-a pus plasă de protecţie deasupra pentru a evita căderea de bucăţi de sare. E un fenomen normal să cadă picuri de apă când temperaturile cresc ori scad. Iar deasupra, pe o porţiune se află un strat de argilă, care combinată cu picuri de sare, murdăresc hainele vizitatorulor", explică Ovidiu Mera.

Salina Turda a câştigat premiul pentru de cel mai bun proiect turistic din România

Acesta spune că nici nu se pune problema să se închidă Salina.

Salina Turda, călătorie spre centrul Pământului

Primarul oraşului Turda, Tudor Ştefănie, spune că infiltraţiile în salină ar putea fi prevenite printr-o investiţie considerabilă. „Însă noi nu ne permitem o astfel de investiţie", afirmă Ştefănie.

Hotelul, încă sub semnul întrebării

Proiectul pe care administraţia locală din Turda intenţionează să îl dezvolte cu ajutorilor investitorilor români ori străini a rămas deocamdată suspendat. Au fost discuţii, dar nimic concret. „S-a discutat cu investitori români şi elveţieni. Aceştia din urmă s-au arătat dispuşi să investească în hotel cu condiţia să mărească capacitatea camerelor de  la 140 la 300", susţine Ovidiu Mera.

Deocamdată, totul a rămas la stadiul de discuţii.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite