Cluj: „N-am văzut o nebunie mai mare ca la cărţile Adevărul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: „N-am văzut o nebunie mai mare ca la cărţile Adevărul”
Cluj: „N-am văzut o nebunie mai mare ca la cărţile Adevărul”

Florica Bassetti vinde ziare la un chioşc din Piaţa Mihai Viteazu din Cluj-Napoca de 10ani şi spune că nu a văzut vreodată un interes mai mare pentru un produs media.

Florica Bassetti este aşteptată în fiecare joi de zeci de clujeni dornici să-şi completeze colecţia “100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă”.

Vinde ziare la chioşcul din imediata apropiere a Agenţiei de Voiaj CFR din Cluj-Napoca de peste 10 ani, însă spune că nu văzut în toată această perioadă un interes mai mare pentru vreun produs media, decât cel arătat de clujeni pentru cărţile distribuite împreună cu ziarul „Adevărul“.

„Prima dată când au apărut cărţile a fost o adevărată nebunie. M-au aşteptat încă de dinainte de ora 7.00 zeci de clujeni, care doreau să aibă una din aceste cărţi. Oricum şi după acel moment tot îmbulzeală a fost”, a declarat Florica Bassetti. Vânzătoarea de ziare susţine că a găsit totuşi o metodă de a-i împăca pe clujeni, chiar dacă numărul cărţilor primite era vizibil mai mic comparativ cu cererea: onestitatea.

Spune că nu a făcut vreodată vreo listă de rezervare pentru vreuna din cărţi, ci a adoptat sistemul „primul venit, primul servit”. „Nu a fost uşor să lucrezi cu aceşti oameni, pentru că unii pur şi simplu nu înţelegeau că volumele s-au epuizat. Când nu am primit două săptămâni deloc volumul au fost greu de stăpânit. I-am invitat, însă, să caute peste tot să se convingă că nu mai sunt cărţi”, a precizat clujeanca.

Florica Bassetti este şi una din clujencele care se pot lăuda cu o „colecţie Adevărul” completă, cumpărată pentru nepoţelul ei, Raul.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite