Absolvenţii medicinişti, mulţumiţi de rezidenţiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valentin P. spune că ar vrea să profeseze în ţară.
Valentin P. spune că ar vrea să profeseze în ţară.

Peste 800 de candidaţi au susţinut, ieri, concursul de rezidenţiat în centrul din Cluj-Napoca. Mai precis, 632 de candidaţi au fost examinaţi pentru domeniul medicină, 151 de candidaţi pentru medicină dentară şi 38 pentru farmacie.

După un examen de patru ore, ce a constat în completarea unei grile de concurs cu 200 de întrebări, tinerii au ieşit încrezători. „Subiectele mi s-au părut de dificultate medie. Chiar a fost mai uşor decât la simulare, aşa că sunt încrezător, sper să intru la Cardiologie. Eu aş vrea să rămân în ţară, nu să plec. Poate am să merg la specializare în Franţa sau Marea Britanie", a spus Valentin P., proaspăt abolvent al Universităţii de Medicină şi Farmacie Cluj, care a adăugat că pentru examenul de acum s-a pregătit din primăvară.

Rezidenţiat fără incidente


Examenul de rezidenţiat s-a desfăşurat fără niciun fel de incident, iar candidaţii au spus că oricine şi-a dat cât de cât interesul putea să obţină o notă de trecere. „A fost destul de uşor, toată lumea ar trebui să ia destul de uşor note de trecere. Diferenţa cred că se va face la vârf, dar nu mă aştept să iau punctajul maxim. Eu aş vrea să ajung la Dermatologie, e destul de mare concurenţa", susţine Alexandra, o altă candidată la concursul de rezidenţiat. Punctajele maxime obţinute după prima corectare au fost de 920 de puncte pentru medicină, 902 pentru medicină dentară şi 868 pentru farmacie. Cei nemulţumiţi de rezultate pot depune contestaţii până astăzi, la ora 15.00, iar rezultatele finale vor fi afişate miercuri, 23 noiembrie.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite