A sărit de la etajul VII şi a supravieţuit atât cât să-şi vadă fapta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr a sărit de la etajul şapte al blocului în care locuia. A supravieţuit însă doar patru ore. Mircea Stelian Filip (28 de ani) locuia într-un bloc din capătul cartierului Gheorgheni din Cluj-Napoca. Sâmbătă, după ce s-a întors de la spitalul unde fusese internat, a sărit de la etaj. 

În urma căzăturii, tânărul a suferit mai multe fracturi. A căzut pe o creangă a unui brad din spatele blocului, acolo unde s-a aruncat. Medicii l-au găsit respirând, însă în stare gravă. L-au transportat de urgenţă la spital, însă nu a mai putut fi ţinut în viaţă decât patru ore.

Vecinii, şocaţi

Evenimentul a avut loc sâmbătă după-amiaza, sub privirile îngrozite ale vecinilor, care au ieşit în grabă în geam, să vadă ce s-a întâmplat. Şocul a fost mai mare pentru ei atunci când au văzut că tânărul a supravieţuit în urma căzăturii şi a faptului că s-a lovit de mai multe crengi, reuşind să şi rupă una dintre acestea. S-au grăbit să sune repede la 112.

Elizabeta Hap, care locuieşte la etajul I, susţine că băiatul a căzut în faţa geamului său. „A picat în bradul din faţa geamului meu. Apoi au venit imediat medicii. Mai multe nu ştiu, decât ce am văzut şi eu la ştiri“, ne-a spus femeia.

Tânărul a sărit de la etajul şapte

image

A mai încercat să îşi ia viaţa

Mircea Filip, care deţine ao firmă care apare ca fiind radiată încă de anul trecut, a fost internat la Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Constantin Papilian“ din Cluj-Napoca, potrivit Elizabetei Hap. S-a întors sâmbătă acasă pentru a mânca şi a face o baie, însă nu a mai reuşit să părăsească locuinţa. „A făcut o baie şi apoi s-a aruncat, nu a mai plecat de acasă“, a spus Hap. „El locuia aici cu bunica sa. Părinţii săi nu stăteau aici“, a completat femeia.

Vecinii susţin că tânărul era liniştit şi respectuos. De altă părere este, însă, Mate Jozsef, care locuieşte în apartamentul de lângă cel în care Filip şi-a petrecut 15 ani din viaţă. „Eu îl vedeam foarte liniştit, nu prea vorbea cu nimeni. Îşi vedea de ale lui, privea într-o singură direcţie“, ne-a povestit acesta.

Bărbatul crede că tânărul suferea de o boală. „Cred că avea ceva psihic, altfel nu ar fi făcut asta. Plus că se şi comporta ciudat, după cum vă spuneam“, a completat vecinul victimei.

Restul vecinilor din blocul de zece etaje nu ştiu ca Mircea Filip să fi suferit de vreo boală, însă susţin că băiatul a mai încercat de câteva ori să îşi ia viaţa. Nu se cunosc, însă, până în clipa de faţă, cauzele pentru care tânărul de 28 de ani a recurs la un asemenea gest. Nicolae Podar, directorul Spitalului Militar, ne-a spus că tânărul a fost externat sâmbătă, la solicitarea părinţilor.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite