Cluj: A patra premieră a stagiunii Teatrului Maghiar, pusă în scenă de un regizor american

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teatrul Maghiar de Stat
Teatrul Maghiar de Stat

Premiera spectacolul Teatrului Maghiar de Stat, „Jurnalul unui nebun", după Gogol, pus în scenă de Tom Dugdale, va fi prezentat, marţi, de la ora 20.00, în premieră la la Casa Tranzit.

Gogol, numit de critici "Homerul rus" după publicarea romanului "Suflete moarte", s-a inspirat din propriile experienţe pentru "Jurnalul unui nebun".
Piesa "Jurnalul unui nebun" de N.V. Gogol este pusă în scenă de Tom Dugdale, tânăr regizor din SUA.

Pentru mine, textul lui Gogol nu se referă la nebunie, ci mai degrabă la goliciune - la dorinţa umană de a umple acest vid, să fiu mai exact. Ce altceva ar putea fi scopul nostru, dacă nu umplerea spaţiului, atât a celui real, cât şi a celui imaginar. Pentru asta trăim", afirmă regizorul Tom Dugdale, citat într-un comunicat emis de Teatrul Maghiar de Stat.


Tom Dugdale s-a născut în anul 1981, a studiat la Darthmouth College şi la Manhattan School of Music, iar în 2010 a terminat facultatea de regie la University of California San Diego. Cele mai recente montări ale sale sunt "Pescăruşul" de A.P. Cehov, "Cum vă place" de W. Shakespeare şi opera lui Benjamin Britten "Răpirea Lucreţiei".

Premiera va fi subtitrată în limba română.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite