A omorât o tânără pe trecere, dar are drept de conducere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferul care a accidentat mortal anul trecut o tânără din Floreşti a obţinut azi din partea instanţei o prelungire a dreptului de a conduce. Toader Cernean a urcat la volan până acum în baza dovezii primite de la procurorul care s-a ocupat de caz.

Părinţii tinerei de 22 de ani din Floreşti care a murit anul trecut în iulie, la două zile după ce a fost lovită cu maşina de Toader Cernean (65 de ani), au aflat ieri cu surprindere că acesta a condus în tot timpul care s-a scurs de la accident. „A cerut instanţei să-i prelungească dreptul de a conduce, ceea ce înseamnă că a condus şi până acum", a spus tatăl fetei, Miklos Jancsó. El a asistat azi neputincios cum Cernean a primit şi din partea judecătorului dreptul de a conduce, într-o şedinţă intermediară în procesul în care e cercetat pentru ucidere din culpă.

Cercetare controversată

Deşi martorii susţin că tânăra a fost lovită pe trecerea de pietoni, în buletinul oficial al Poliţiei, remis la o zi după accident, se preciza că fata a traversat drumul prin loc nemarcat. Surse judiciare susţin că motivele „erorii" din raportul Poliţiei s-ar fi datorat faptului că Toader Cernean are mai multe cunoştinţe la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului. Şi sora tinerei, Hajni Jancsó, care se afla cu ea în momentul accidentului e de părere că poliţiştii au încercat să muşamalizeze cazul. „Ceva trebuie să fie în neregulă, dacă spun că sora mea a traversat neregulamentar", a precizat ea. „Se fac cercetări pentru stabilirea vinovăţiei. Dosarul a fost trimis la parchet. Şoferul este suspect. Noi nu stabilim vinovăţia, instanţa o face", a declarat ulterior comisarul Sorin Iovu Rus, şeful Biroului Rutier Drumuri Naţionale şi Europene din cadrul SPR Cluj.

Lovită pe banda de urgenţă

Accidentul a avut loc în zona Unităţii Militare (UM) din Floreşti, în jurul orei 9.00, în 25 iulie 2010. Mergând pe lângă bicicletă, Noemi s-a angajat în traversarea străzii regulamentar, pe trecerea de pietoni marcată. Martorii spun că mai multe maşini au oprit pentru a-i acorda prioritate, însă când Noemi mai avea câţiva metri până să ajungă pe cealaltă parte a fost lovită frontal de un autoturism care circula pe banda de urgenţă şi care a purtat-o pe capotă în jur de 25 de metri. Tânăra a fost rănită grav, iar după două zile a decedat la spital.

Şoferul maşinii, Toader Cernean,  din Cluj-Napoca, a lucrat ca instalator la E.On Gaz Distribuţie, de unde s-a pensionat în urmă cu doi ani şi jumătate. Prima înfăţişare în procesul care urmează să stabilească dacă este vinovat de moartea tinerei Noemi Jancsó va avea loc în aprilie.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite