Liderul Cartel Alfa, Grigore Pop, a murit de ziua sindicatului UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grigore Pop a murit în această dimineaţă, în urma unui infarct.
Grigore Pop a murit în această dimineaţă, în urma unui infarct.

Liderul Cartel Alfa Cluj, Grigore Pop, a murit în această dimineaţă în biroul sindicatului de pe bulevardul Eroilor. Decesul a survenit în jurul orei 10.15.

UPDATE: Preşedintele Cartel Alfa Cluj, Grigore Pop, a murit în ziua în care confederaţia sindicală Cartel Alfa împlineşte 21 de ani de existenţă, la nivel naţional. „Tocmai îl sunam să vedem cum vom sărbători diseară“, a declarat secretarul Cartel Alfa Cluj, Olimpiu Tescar.

Grigore Pop a decedat la biroul său, din sediul Cartel Afla, în timp ce discuta cu juristul instituţiei, Mihaela Coţa. Martorii spun că liderului sindical i s-a făcut brusc rău, a ridicat mâinile şi i-a căzut capul pe birou. La faţa locului au sosit atât medici, cât şi un procuror. La cererea familiei, trupul acestuia nu a fost dus la Institutul de Medicină Legală, ci direct la un serviciu de pompe funebre.

Înmormântarea va avea loc, cel mai probabil, joi. Sicriul cu trupul neînsufleţit va fi depus în capela Cimitirului Central.

Medicii de pe Ambulanţă au fost solicitaţi prin 112 de către angajaţii filialei Cartel Alfa Cluj. Aceştia au spus că stăteau de vorbă cu Grigore Pop în momentul în care acestuia i s-a făcut rău. „Era şi diabetic, avea mai multe probleme de sănătate. A suferit un infarct. Medicii s-au chinuit să-l resusciteze mai bine de 30 de minute, însă fără rezultat", a declarat Horia Simu, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Cluj.

În calitate de lider sindical, Grigore Pop a reprezentat interesele salariaţilor români de la Autostrada Transilvania, dar şi ale celor de la fabrica Nokia din Jucu. Când Bechtel a anunţat, anul trecut, că va disponibiliza peste 800 de angajaţi de pe şantierul autostrăzii, fostul lider sindical de la Cartel Alfa i-a dat în judecată pentru anularea disponibilizarilor în cazul liderilor de sindicat şi al muncitorilor. Grigore Pop a candidat  şi la primăria municipiului, ca independent, în 2009.

Grigore Eugen Pop s-a născut în 4 octombrie 1952, avea 58 de ani, era căsătorit şi avea doi copii.

Între 1970 şi 1974 a urmat cursurile Liceului Teoretic „Brassai Samuel” Cluj-Napoca, iar între 1974şi 1979, cele ale Institutului Politehnic Cluj-Napoca, Facultatea de Tehnologia Construcţiilor de Maşini.

A fost  membru de sindicat al Confederaţiei Naţionale Sindicale Cartel Alfa din 1992. Între 1992 şi 1995 a fost secretarul filialei Cluj a Cartel Alfa.  Din 1995 a ocupat poziţia de preşedinte al Filialei Cluj a CNS Cartel Alfa.

A fost membru în Comisia de Dialog Social la nivelul judeţului Cluj, membru în Consiliul de Administraţie al Casei de Sănătete Cluj, membru în Consiliul de Administraţie al AJOFM Cluj şi manager pentru mai multe proiecte Phare.
 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite