A debutat campionatul universitar de fotbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

14 echipe s-au înscris la prima ediție a Cupei Universitas. Meciul de debut a fost cel dintre echipa din Alba-Iulia și cea din Sibiu. Clujul este orașul care organizează prima etapă a campionatului național studențesc, competiție ce se va întinde pe durata unei luni

Începând de astăzi, toți studenții din România au ocazia să se întreacă într-o competiție națională de fotbal în sală, Cupa Universitas 2011. Pe parcursul a trei săptămâni, începând cu 9 mai și terminând cu 2 iunie, peste 600 de studenți din 56 de Universiăți se vor întrece într-o competiție sportivă de anvergură, organizată în patru centre universitare: Cluj 9-12 mai, Timișoara 16-19 mai, Iași 23-26 mai și București 28-30 mai.

Câte două echipe clasate pe primele două locuri în fiecare fază locală vor participa la faza finală a competiției studențești, între 30 mai și 2 iunie, la București. Prima fază a competiției a început astăzi la Cluj, fiind înscrise 15 echipe din centre universitare precum Cluj, Brașov, Sibiu, Alba Iulia, Oradea  sau Baia Mare.

“U” Cluj este aproape de mișcarea studențească


Universitatea Cluj  suțtine această competiție, astfel că pe parcursul celor trei zile de desfășurare vor fi alături de studenți fotbaliști importanți ai echipei. Gabriel Boștină , cel care este ambasadorul Universității  pentru zona Cluj, ar fi trebuit să dea astăzi, la ora 12, lovitura de start a competiției, dar fotbalistul a fost reținut la București din cauza unor probleme personale și va ajunge abia mâine la Cluj .

În timpul pauzelor dintre meciuri, spectatorii vor fi antrenați în jocuri distractive  precum șut la “poarta radar”, unde cel mai precis șuteur va fi premiat, sau fotbal biliard , care va recompensa cea mai frumoasă galerie. “Competiția Cupa Universitas 2011 se desfășoară cu girul Române de Fotbal și al UNEFS. Vom mai demara și alte acțiuni de acest gen. De exemplu, în toamnă ne dorim să organizăm o competiție de baschet. Dacă vom reuși să introducem în calendarul studențesc astfel de competiții, putem spune că ne-am atins scopul”, a declarat Călin Ilea, unul dintre organizatorii competiției.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite