Cluj: AUDIO Mediciniştii clujeni fac bancuri pe seama rectorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: AUDIO Mediciniştii clujeni fac bancuri pe seama rectorului
Cluj: AUDIO Mediciniştii clujeni fac bancuri pe seama rectorului

Studenţii Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” (UMF) au început de astăzi o grevă japoneză, nemulţumiţi de taxe şi de cuantumul regiei de cămin, care au fost mărite cu 10 până la 60 de lei. Pe internet a apărut însă o melodie pamflet care promovează protestul.

Greva japoneză va fi continuată luni, iar pe marţi, la ora 14.00, este programat un protest în stradă. Toate protestele ar putea fi suspendate dacă reprezentanţii studenţilor vor fi ascultaţi de către conducerea Universităţii, o şedinţă de senat fiind programată tot marţi.

Două banderole la stomatologie

Puţini studenţi s-au alăturat însă protestului din prima zi, banderolele negre fiind o raritate printre studenţi. La unul dintre laboratoarele anului III de la Facultatea de Stomatologie, doar doi studenţi au venit în această dimineaţă cu banderolă neagră. Şerban Stanciu are 21 de ani şi este din Alba Iulia. Din acest an, a căzut pe un loc cu taxă şi trebuie să plătească o taxă anuală de 6.000 de lei. Părinţii lui sunt ingineri, dar fabrica la care lucrează mama sa are probleme şi riscă să fie disponibilizată. „Eu nu am primit nici cămin şi am noroc că stau la naşa mea şi nu plătesc chirie, dar nu pot sta la nesfârşit la ea. De la anul vreau să mă şi angajez, dar nu ştiu cum o să am timp de toate”, spune Şerban.

Discuţii de început

Anamaria Ciobîncă este reprezentanta seriei întâi de la Medicină Generală, anul doi. Şi-a încurajat colegii să protesteze şi s-a ocupat personal să cumpere banderole pentru ei. „Aseară a fost o întâlnire cu organizaţiile studenţeşti şi s-a hotârât să continuăm protestele”, spune Anamaria.
O întâlnire între conducerea universităţii şi reprezentanţii studenţilor este programată astăzi, potrivit unor informaţii dela Rectoratul UMF. Chiar dacă aceasta va avea loc, de la întâlnire va lipsi rectorul universităţii, care este plecat din Cluj-Napoca până luni.

Melodie anonimă pe internet

Studenţii medicinişti şi-a arătat şi partea creativă într-o melodie postată pe internet, pe pagina de internet YouTube. Melodia pamflet este adresată rectorului Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, prof. Constantin Ciuce. Cu mult „haz de necaz”, despre cum anunţă autorii glumei, versurile refrenului sună în felul următor:

„Hey domnu Ciuceee numa la bani te gândeşti
Cred ca ţi-e frică , frică să nu sărăceşti
Hey domnu Ciuceee numa la bani te gândeşti
Oare de ce??? de ce?? nu ne înţelegi”

Departamentul de imagine al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Cluj a calificat iniţiativa drept: „o mostră de nesecat umor şi inventivitate a studenţilor medicinişti".  

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite