ANALIZĂ / Cum va arăta „U“ în Liga I?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 „U“ Cluj a făcut unsprezece transferuri pentru primul sezon în elita fotbalului românesc, după o absenţă de doi ani. Gabriel Boştină şi Zoran Belosevici şi Silviu Izvoranu  sunt marile câştiguri pentru echipa patronată de Florian Walter

Plecat de la Dinamo din cauza unor neînţelegeri cu ceilalţi acţionari, Florian Walter a ales să investească la Universitatea Cluj şi şi-a anunţat planul de bătaie. Vrea ca în trei-patru ani echipa să se bată pentru un loc fruntaş în campionat, iar primul pas a fost deja făcut. Echipa a promovat în prima ligă şi omul de afaceri a asigurat un buget de 3,5 milioane pentru rămânerea la masa bogaţilor.

Până acum, unsprezece fotbalişti noi şi-au pus „şapcă roşie“, dar în următoarele zile este posibil ca în cantonamentul de la Abtenau să mai sosească unul sau doi jucători. Cu Marian Pană şef peste Cristi Dulca, „U“ are o faţă complet schimbată de cea din sezonul trecut şi este considerată cea mai consistentă formaţie dintre nou-promovate.

Şase fotbalişti noi în primul unsprezece

În ceea ce priveşte postul de portari, „alb-negri“ stau excelent, concurenţa dintre Matache, Boşneag şi Huţan fiind acerbă. Totuşi, căpitanul „Mache“ reprezintă prima opţiune a staffului tehnic pentru a păzi buturile. Pe banda dreaptă a defensivei, Unguruşan nu are deocamdată rival, dar conducerea lucrează la achiziţionarea unui nou fundaş dreapta, în timp ce în centru vor apărea doi fotbalişti noi. Daniel Munteanu pare să se fi impus ca titular, în timp ce Izvoranu are şanse mari să-i ia faţa lui Cenici în garnitura de start.

Pe banda dreaptă, Belosevici, venit de la FK Sarajevo este titular incontestabil, în timp ce Muşat va trebui să se lupte din greu pentru a-l scoate din echipă. La mijloc, lucrurile sunt destul de clare, Boştină fiind coordonatorul de joc perfect în viziunea antrenorilor, iar perechea sa va fi Reinaldo sau Ionescu, în funcţie de forma de moment a fiecăruia.

În spatele unicului vârf, care va fi ales dintre Lemnaru şi Machado, Tobă, Castro şi Acosta vor avea rolul de a trimite cât mai multe mingi utile atacantului. Tânărul venit de la UTA a impresionat în jocurile amicale, singurul său handicap fiind lipsa de experienţă la nivel înalt. Helder Castro a demonstrat că are calităţi, dar are nevoie de timp pentru a se acomoda cu noi săi colegi, în timp ce Acosta a impresionat în sezonul trecut prin calităţile pe care le are, dar şi prin determinarea de care dă dovadă la antrenamente.

Walter: „Mai aducem unul sau doi jucători“

Finanţatorul Florian Walter a dezvăluit că va asigura un buget de 3,5 miilioane pentru ca echipa să facă faţă fără probleme în prima ligă. Acesta este mulţumit de jocul prestat de echipa sa în partidele de verificare, dar spune că există posibilitatea ca în Austria să mai ajungă doi jucători:

„Băieţii se mişcă bine, sunt mulţumit de atitudinea lor şi de disponibilitatea la efort. Calitate în joc există, dar mai este de lucrat. E posibil să mai aducem unul sau doi jucători, vom vedea. Nu ştiu exact cum s-au mişcat celelalte echipe, dar dintre nou promovate noi ne prezentăm cel mai bine, am făcut transferuri bune. Nu va fi uşor, dar sper să terminăm în zona locului 12, iar din sezonul viitor să atacăm mai sus. În trei ani putem juca în cupele europene“, a declarat acesta.

În acest moment Universitatea are în lot unsprezece fotbalişti noi: Boşneag, Munteanu, Belosevici, Cenici, Crvik, Izvoranu, Brkovici, Balde, Boştină, Tobă şi Castro.

„Sunt mulţumit de felul în care se mişcă băieţii, dar poate mai vin unul sau doi fotbalişti“
Florian Walter, patron „U“ Cluj


Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite