Cluj: ANALIZĂ / Varză a la Praga! Conceicao a greşit echipa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: ANALIZĂ / Varză a la Praga! Conceicao a greşit echipa
Cluj: ANALIZĂ / Varză a la Praga! Conceicao a greşit echipa

CFR a fost doar o umbră a echipei care desfiinţa Rapidul în Giuleşti, iar „spartanii”, mai pragmatici, au înscris de două ori. Gafe în apărare şi lipsă de clarviziune în atac. Aşa a arătat jocul clujenilor, „retrogradaţi” pe locul trei în grupă

„Nu concepem alt rezultat decât victoria, la Praga vom câştiga”, au fost declaraţiile războinice rostite în cor de cei din delegaţia CFR-ului, înaintea meciului cu „spartanii” lui Chovanec, fostul mare fotbalist al ţării lui Francz Kafka. Sparta nu a arătat ca o echipă superioară clujenilor, dar nu i-a fost greu să câştige în faţa unei formaţii care a părut ruptă de realitate. Unul dintre principalii vinovaţi pentru eşecul din capitala Cehiei este antrenorul Toni Conceicao, care a greşit echipa, iar apoi a fost surprins de cele două goluri ale gazdelor şi nu a vut niciun fel de reacţie.

„Mister” a gafat în lanţ

Atacul trimis în teren de portughez a fost acelaşi ca în victoria cu Rapid, doar că de data aceasta Nei şi Traore au părut obosiţi, lipsiţi de agresivitate şi precizie, pe alocuri precum un cuplu care nu a jucat niciodată împreună. Deşi au avut în faţă o echipă încropită peste noapte, lipsită de aportul a şase jucători, cei doi nu au creat niciun fel de pericol la poarta „bătrânului” Blazek.

Dacă în cazul ivorianului se poate  vorbi de lipsă de experienţă la acest nivel, singura scuză a lui Nei poate fi forma slabă a mijlocaşilor, care au uitat să mai trimită pase utile în careul supraaglomerat al praghezilor. Conceicao a surprins prin titularizarea lui Claro în dauna lui Stăncioiu, aflat într-o formă bună, lucru demonstrat din postura de rezervă, în întâlnirea cu Rapid.

Claro poate fi acuzat de lipsă de reacţie la primul gol, când a preferat să stea pe linia porţii, iar la al doilea a respins mingea nefericit, tocmai în picioarele lui Hubnik, care l-a executat fără probleme. În lipsă de soluţii, tehnicianul l-a introdus pe „vitezistul" Dubarbier şi pe Mara, dar cei doi nu au reuşit să facă nimic în faţa oamenilor aşezaţi excelent în teren de Chovanec.

Calificarea se joacă la Cluj

O altă întrebare pe care şi-o pun suporterii în legătură cu „Mister” este titularizarea lui Cabrera într-un cuplu de fundaşi centrali cu Ricardo Cadu, în condiţiile în care cei doi nu au jucat niciodată împreună. La mijloc, Dani a uitat să mai recupereze mingile, precum o face omologul său Gabi Mureşan, iar Peralta a fost o amintire a fotbalistului care dădea dovadă de luciditate la mijloc în meciul cu giuleştenii.

Panin nu a mai fost piesa de bază de pe banda liniei de fund, fiind în dese rânduri depăşit de vedeta Wilfried sau Pamici. Ajunşi pe locul trei în grupă, speranţele „ceferiştilor” la o calificare se leagă de meciul din retur cu cehii, precum şi de o partidă bună la Copenhaga, echipa de la care a smuls singurele puncte într-o grupă în care PSV Eindhoven este aproape calificată.

Scuze de la suporteri

Preşedintele Mureşan nu a mai avut altceva de făcut decât să le mulţumească celor aproximativ 200 de suporteri care au încurajat echipa pe „Generali Arena”. E o seară tristă, îmi cer scuze faţă de fanii care au venit la Praga, pentru că i-am dezamăgit. Ne-a fost foarte frică să nu cădem din punct de vedere fizic, ceea ce s-a şi întâmplat. Încă ne luptăm pentru locul doi şi sperăm să ne luăm revanşa la Cluj”, a spus acesta, vizibil nemulţumit de jocul echipei.

„Nu mi-am recunoscut echipa în această seară. Sper să câştigăm meciul de la Cluj”
Toni Conceicao, antrenor CFR Cluj


Iată clasamentul grupei K după cele două partide disputate astăzi: Sparta Praga CFR Cluj 2-0 şi PSV Eindhoven- FC Copenhaga 1-0:

1. PSV Eindhoven 7 puncte
2. Sparta Praga 4 puncte
3. CFR Cluj 3 puncte
4. FC Copenhaga 3 puncte

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

image
image
image
image

   

image
image
image
image

Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS, contactează-ne prin Yahoo! Messenger sau e-mail, vizualizează pe YouTube producţiile video realizate de redactori. Fii mereu în legătură cu redacţia prin intermediul Facebook, Hi5 sau MySpace



Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite