AMENDĂ RECORD Angajaţii AVON lucrează „la negru“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Verdictul a fost dat, astăzi, de Inspectoratul Teritorial de Muncă Cluj, care a amendat compania AVON Cosmetics Romania cu o amendă record pentru că îşi vinde marfa prin intermediul persoanelor fizice neautorizate.

Insectorii au amendat compania cu amenda maximă de 100 de mii de lei pentru primirea la muncă a unui număr de 4.043 de persoane fără a le încheia contract individual de muncă. Verificările au început în luna noiembrie a anului trecut.

„În prezent AVON Cosmetic Romania desfaşoară activitate de vânzări produse cosmetice şi recrutare reprezentanţi cu un număr de 4.043 <<lideri de vânzări>>, comportându-se specific unui angajator faţă de aceste persoane fizice cu toate că nu le-a încheiat contracte individuale de muncă aşa cum prevede legea română. Menţionăm că o persoană fizică neautorizată nu poate executa fapte de comerţ decât în calitate de angajat cu contract individual de muncă sau ca persoană autorizată: PFA, întreprindere individuală, asociaţie familială. ITM Cluj a constatat că întreaga activitate desfăşurată de AVON Cosmetics Romania este o activitate comercială de desfacere a produselor prin intermediul persoanelor fizice neautorizate“, a spus Emilian Roşca, şeful ITM Cluj.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite