ALEGERI: Un preot, acuzat de propagandă electorală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preotul este acuzat de propagandă. Foto: arhivă
Preotul este acuzat de propagandă. Foto: arhivă

Un partid politic din Cluj-Napoca a reclamat faptul că Ionuţ Sâmpălean, preot în satul clujean Nadăşu, comuna Izvorul Crişului, a continuat campania electorală.

Acesta e acuzat că a distribuit materiale electorale cu însemnele partidului politic din care face parte şi bunuri alimentare alegătorilor, în vederea determinării acestora de a vota în favoarea lui Traian Băsescu.

„Potrivit declaraţiilor martorilor oculari, preotul a considerat de cuviinţă că, în timpul serviciului religios, să distribuie cadouri cu însemnele partidului şi să îndemne enoriaşii să voteze candidatul acestora la Preşedinţia României, ameninţându-i pe cei care au alte convingeri politice”, se arată într-un comunicat de presă al partidului reclamant.

Reprezentanţii acestuia au susţinut că Sâmpălean, în calitate de reprezentant al partidului acuzat în secţia specială de votare nr. 504, continuă propaganda electorală atât în secţia de votare, cât şi în imediata apropiere a acesteia, „încercând să determine alegătorii să voteze candidatul partidului al cărui reprezentant este”.

Potrivit prevederilor din Legea nr. 370/2004, continuarea propagandei electorale, după încheierea acesteia, precum şi sfătuirea în ziua votării a alegătorilor la sediul secţiilor de votare să voteze sau să nu voteze un anumit candidat constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.500 de lei la 4.500 de lei.

Reclamantul a depus o sesizare la Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Cluj, dar şi la Poliţie. Potrivit BEJ Cluj, ancheta în acest caz va fi realizată de Poliţia Comunei Izvorul Crişului.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite