AJOFM Cluj vrea să amenajeze un studio TV pentru probe la angajarea în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj va depune un proiect cu finanţare europeană pentru angajarea unor persoane în străinătate, care prevede organizarea de interviuri şi probe de muncă online, prin intermediul unui studio TV conectat la internet.

Potrivit directorului AJOFM Cluj, Daniel Don, proiectul este în curs de redactare şi va fi depus în luna aprilie pentru a se obţine o finanţare de cinci milioane de euro.

"Proiectul prevede înfiinţarea unui studio TV, prin intermediul căruia angajatorii din străinătate vor putea realiza interviuri online cu angajaţi din România şi probe practice de muncă. Dacă e nevoie în străinătate de un strungar, un cameraman va filma proba practică cerută de angajator, iar aceasta va fi transmisă direct prin internet. Acest proiect de 5 milioane de euro va elimina deplasarea angajatorilor din străinătate în România şi a angajaţilor români în străinătate", a afirmat Don.

Potrivit acestuia, proiectul va fi depus în luna aprilie la Autoritatea de Management a Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU), în luna mai ar putea fi evaluat, iar în iunie ar putea începe contractarea.

"Sperăm ca studioul TV să devină operaţional la sfârşitul acestui an. Ca parteneri în acest proiect vom include serviciile publice de ocupare a forţei de muncă din ţările nordice - Belgia, Marea Britanie, Suedia, Norvegia, Finlanda, Danemarca şi Austria, unde există foarte multe locuri de muncă vacante", a spus Don.

Proiectul va avea o durată de trei ani.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite