„Febra” Iron Maiden cuprinde Clujul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribuna VIP pentru concertul Iron Maiden de duminică de la Cluj, cu o capacitate de 1.000 de locuri a fost, deja, ridicată, iar echipele tehnice lucrează acum la amenajarea locului de desfăşurare a concertului.

Potrivit organizatorilor, pregătirile au început încă din februarie, când erau doar în negocieri cu formaţia de rock. „20% din acceptul lor a fost legat de faptul că este la Cluj, în Transilvania”, spune Liviu Alexa, organizatorul concertului. Potrivit acestuia, cu o zi înainte de concert va sosi stafful Iron Maden - 350-400 de oameni - care va veni cu cinci camioane şi două autobuze.

Fani din Brazilia şi Japonia

Printre cei care şi-au procurat bilete online la concertul Iron Maiden de la Cluj se află şi fani din Brazilia, Mexic, China, Japonia, Portugalia, Australia, Franţa şi Suedia. Şi mulţi fani români vor veni la concert, însă cei mai mulţi din afara Clujului. „Probabil că clujenii se vor mişca mai pe «final de mandate» şi vor veni inclusiv pe 15 august să-şi ia bilete. Ambiţia mea este să avem mai mulţi participanţi decât la concertul Iron Maiden de la Bucureşti, de acum doi ani, unde au fost 21.000 de oameni. Cei de la Iron Maiden întreabă de foarte multe ori pe săptămână cum stă treaba la Cluj”, mai spune organizatorul.

Securitate maximă

Pentru ca totul să meargă strună în seara concertului, au fost pregătite 10 tone de motorină pentru generatoarele care vor asigura energia electric.
De asemenea, 8.000 de litri de apă au fost puşi deoparte pentru stafful tehnic. Cu două zile înainte de concert, la Cluj vor sosi experţii firmei Showsec, din Amsterdam, care vor da consultanţă organizatorilor cu privire la siguranţa trupei, dar şi la securitatea celor aflaţi în faţa scenei.

Organizatorii români au concertului nu au avut voie să realizeze materiale promoţionale precum tricouri sau căni cu Iron Maiden. „Vor veni ei cu CD-uri, tricouri şi ce mai au realizat de casa de producţie agreată de ei”, a mai spus Alexa. Materialele promoţionale vor putea fi cumpărate în ziua cocnertului, dintr-un loc amenajat tot în parcarea Polus Center.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite