77 de milioane de euro pentru gestionarea inteligentă a deşeurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările la proiectul de management al deşeurilor din judeţul Cluj - cel mai mare de acest tip semnat în regiune  - vor începe încă de anul acesta, susţin autorităţile.

Proiectul „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Cluj" care va reglementa problema deşeurilor menajere în judeţ a fost semnat, sâmbătă, de către preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, şi ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, în prezenţa premierului Emil Boc. Valoarea totală a proiectului este de 61,9 milioane de euro, fără TVA. Dintre aceştia Uniunea Europeană a alocat 48,46 de milioane de euro.

Proiectul prevede construirea unei fabrici de reciclare a deşeurilor menajere la 3,5 kilometri distanţă de Cluj-Napoca şi aproape de actuala groap[ de gunoi a oraşului, Pata Rât, care nu este conformă cu standardele europene şi care va fi închisă anul acesta. Se vor înfiinţa şi trei staţii de transfer şi sortare în oraşele Gherla şi Huedin, respectiv în comuna Mihai Viteazu.

Citeşte mâine dimineaţă, în „Adevărul de Cluj-Napoca", cât va dura implementarea proiectului de management al deşeurilor. 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite