60 de milioane de lei pentru Cluj Arena din partea Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul a decis, marţi, să aloce 145 milioane lei pentru lucrările la stadionul "Lia Manoliu" din Bucureşti, precum şi 60 milioane lei „pentru modernizarea stadionului municipal din Cluj-Napoca“.

Construcţia noului stadion din Cluj a început în 2009, pe 15 iulie. În acest moment, structura de beton a stadionului este aproape gata. Arena ar urma să fie finalizată în întregime în a doua jumătate a anului viitor. Investiţia este estimată la peste 150 de milioane de lei

„Guvernul a aprobat alocarea unor fonduri către autorităţile publice locale, pentru că şi-a asumat un obiectiv, acela de a contribui la construirea unor stadioane la standarde internaţionale care să permită organizarea de competiţii la nivel internaţional şi în România. (...) Şi aici (la Cluj, n.r.) standardul la care se construieşte permite organizarea unor competiţii UEFA şi FIFA, astfel că la nivel naţional vor fi minimum aceste două stadioane cu care România poate intra în competiţie, pentru a găzdui astfel de evenimente sportive de nivel naţional", a spus ministrul Elena Udrea, la finalul şedinţei de guvern..

Edificarea Cluj Arena este finanţată din fonduri ale Consiliului Judeţean Cluj, construcţia fiind proprietatea instituţiei. Principalul beneficiar va fi echipa Universităţii Cluj. Noul stadion, este compus din două tribune şi două peluze şi va avea o capacitate de peste 30.000 de locuri.

Noua arenă va fi construită la cele mai înalte standarde internaţionale, planul fiind ca aceasta să fie cotată ca un stadion din categoria UEFA Elite (la fel cum ar urma să se întâmple cu noul Stadion Naţional „Lia Manoliu”).

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite