600 de angajaţi ai Regionalei CFR Cluj riscă să fie daţi afară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 600 de angajaţi ai Regionalei CFR Cluj riscă să fie disponibilizaţi în lunile următoare, mai mult de jumătate provenind de la sucursala CFR Marfă.

Liderul sindicatului "Libertatea" Căi Ferate Cluj, Grigore Mare, a declarat că, potrivit estimărilor, urmează să fie disponibilizaţi circa 10 la sută din angajaţii Regionalei. "Din cadrul Regionalei CFR Cluj se preconizează că vor pleca în şomaj peste 600 de angajaţi, din care 380 de la CFR Marfă şi 250 de la CFR Călători şi CFR Infrastructură. Ar fi cam 10 la sută din totalul angajaţilor Regionalei, ţinând cont că instituţia are, în prezent, peste 6.000 de angajaţi. De la CFR Marfă vor fi cam 35 la sută din totalul angajaţilor", a spus Mare pentru Mediafax.

Acesta a reclamat şi faptul că la nivelul regionalei nu este încheiat contractul colectiv de muncă, cel vechi expirând la 31 ianuarie 2011. Regionala CFR Cluj deserveşte cinci judeţe din nordul Transilvaniei, şi anume Bistriţa-Năsăud, Bihor, Cluj, Maramureş şi Satu Mare.

Sindicate din sistemul feroviar ameninţă cu greva la începutul lunii martie, iar marţi au declanşat conflictul de interese, deoarece au expirat contractele colective de muncă la toate cele trei companii, susţinând că nu acceptă diminuarea salariilor şi nici negocieri colective.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite