30 de tineri vor construi o căsuţă din lemn pentru grădiniţa din Săcel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Treizeci de tineri între 16 şi 25 de ani, din România, Germania şi Spania, proveniţi din mediidefavorizate, vor învăţa să sculpteze şi să picteze în lemn, la Cluj, în perioada 26 iunie – 2 iulie, în cadrul proiectului trilateral „Meet different cultures for mutual benefit”, finanţat de Comisia Europeană prin Programul „Youth in Action”.

De asemenea, tinerii vor lua parte la exerciţii de coeziune de grup, discuţii pe tema cooperării şi colaborării, exerciţii de autocunoaştere şi dezvoltare personală şi exerciţii care vizează învaţarea interculturală.

Tema centrală a proiectul este realizarea unei căsuţe din lemn în miniatură, ce va fi donată copiilor de la grădiniţa din satul Săcel, pentru ca în acest fel participanţii să fie sensibilizaţi la nevoile altora. Activităţiile vor avea loc la pensiunea Plopi din satul Plopi, comuna Valea Ierii  din judeţul Cluj.

Proiectul se va continua în Germania şi Spania cu alte două proiecte de schimburi de tineri, iar experienţele dobândite vor fi diseminate de către tinerii implicaţi. Toate cele trei schimburi de tineri abordează nevoile identificate în rândurile tinerilor şi au ca temă comună „şomajul”.

Partenerii Centrului de Resurse pentru Comunitate în acest proiect sunt Council of Pilas din Spania şi Wirtschaftsakademie Schleswig-Holstein; Jugendaufbauwerk, Ahrensburg din Germania. Parteneriatul dintre acestea îşi are originile în iunie 2010, la Belfast, cu ocazia participării celor trei reprezentanţi ai organizaţiilor menţionate (Elena Muscă, Daniela Barragan Ehrenfried şi Susanne Michaelis) la trainingul European Citizenship Training Course.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite