3000 de kilometri pe două roţi, pentru dansurile „new age” din Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cuplu din Israel a parcurs 3000 de kilometri pe bicicletă pentru a participa la festivalul de contact improvisation, care începe azi la Cluj. Contact improvisation (CI) este o formă de dans contemporant, care împrumută elemente din artele marţiale şi tehnicile de ralaxare.

Festivalul Internaţional de Contact Improvisation, „Trans Contact”, considerat unul din cele mai valoroase în Europa, va debuta azi, de la ora 18.00, la Fabrica de Pensule din Cluj.

La eveniment vor participa peste 70 de dansatori profesionişti şi amatori din 15 ţări, precum Franţa, Germania, Argentina, SUA, Australia, Finlanda etc.|

„Acest festival, este un festival de tip atelier, în care participanţii învaţă noi tehnici de Contact Improvisation. Avem participanţi de pe patru continente. Mulţi dintre ei sunt susţinători ai curentului eco şi au călătorit câteva luni cu autostopul sau bicicleta pentru a ajunge la Cluj”, a declarat Kinga Kelemen, organizatorul evenimentului.

„Şoferii românii conduc ca nebunii”

Este şi cazul cuplului israelian Ido Roth şi Inbal Zait, care au vrut să ajungă la festivalul din Cluj, din Sofia, pe două roţi. „Acum trei luni am zis să luăm o pauză de la viaţă şi să facem o călătorie pe bicicletă pe la festivalurile de Contact Improvisation din Europa de Est”, a declarat Ido Roth, în vârstă de 38 de ani.

Cei doi dorm în cort, departe de aglomeraţiile din oraşe, nu mânâncă niciodată în restaurante, de aceea îşi permit această „pauză”, menţionează Ido Roth. „În România am ajuns acum cinci săptămâni. E o ţară foarte frumoasă. Călătorim doar pe drumuri mici. Şoferii români sunt nişte maniaci, conduc ca nebunii”, se plânge practicantul de Contact Improvisation.

Jam-session de dans


La Festivalul „Trans Contact”, participanţii vor fi instruiţi de profesionişti renumiţi în domeniu, precum canadianul Andrew Harwood sau americanca Alicia Grayson. Zilnic de la ora 9.00, amatorii de Contact Improvisation vor participa la ateliere şi workshopuri, iar seara se va încheia cu cel mai spectaculos moment al acestui tip de dans: jam-sessionurile.

Acestea sunt în corespondentul în dans al celebrelor jam-sessionuri din jazz, în care participanţii practică CI fără o temă sau nişte intenţii de mişcare prestabilite. După primele trei zile, participanţii vor practica CI şi în aer liber, la Măguri Răcătau. Pentru public, profesorii şi participanţii vor pune în scenă un spectacol joi, de la ora 20.00, la Fabrica de Pensule, unde intrarea este gratuită.

„Trans Contact” se desfăşoară la Cluj până pe 8 august.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite