200 de înotători sunt aşteptaţi să se întreacă la traversarea Tarniţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traversarea Tarniţei, eveniment aflat deja la cea de a 4-a ediţie va avea loc şi în acest an în data de 17 iulie 2010. Înscrierile au început deja, iar organizatorii se aşteaptă la un număr de aproximativ 200 de participanţi.

Competiţia va consta în 2 probe de parcurgere înot a unor distanţe de 1500m şi respectiv 6500m reprezentând lungimea lacului Tarniţa. Startul se va da de la debarcader începând cu ora 10 pentru proba scurtă şi la ora 11 pentru proba lungă timpul limită de parcurgere a distanţelor fiind de o oră respectiv 3 ore.

Datorită temeraturii scăzute a apei în Lacul Tarniţa, organizatorii recomandă purtarea costumului de neopren pentru evitarea hipotermiei.

Înotâtorii mai puţin experimentaţi se vor orienta pentru proba mai scurtă, dar nu înainte de a li se valida înscrierea şi respectiv participarea prin micul chestionar care trebuie completat pe site-ul precizat.

Siguranţa înotâtorilor va fi asigurată de numeroase caiace şi un echipaj SMURD care va fi prezent ca de obicei la acest eveniment.

Spre deosebire de ediţia precendentă, în acest an participanţii vor fi împărţiţi pe 6 categorii de vârstă: sub 20 de ani, 20-29, 30-39, 40-49, 50 de ani şi mai mult, iar premierea se va face separat.

Înscrierile se fac pe www.traversareatarnitei.ro până în data de 13 iulie ora 12, dată limită şi pentru achitarea taxei de înscriere în valoare de 50 lei. Organizatorul evenimentului este clubul Orca.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite