12.000 de colaci pentru pomana mitropolitului Bartolomeu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mitropolia Clujului a comandat peste 12.000 de colaci, care vor fi împărţiţi credincioşilor care vor participa la înmormântarea mitropolitului Bartolomeu Anania. Premierul Emil Boc şi-a confirmat prezenţa la slujba care va avea loc mâine, începând cu ora 12.00.

Peste 12.000 de colaci vor fi împărţiţi credincioşilor care vor participa mâine, începând cu ora 12.00 la slujba de înhumare a mitropolitului Bartolomeu Anania. Potrivit lui Bogdan Ivanov, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, pentru ca toţi enoriaşii să poată urmări slujba de înmormântare vor fi instalalte patru ecrane gigant, două în interiorul Catedralei Mitropolitane din Cluj şi altele două în Piaţa "Avram Iancu".

"Am hotărât ca TVR să fie singura televiziune care să aibă acces în catedrală, pentru a filma slujba înmormântării, urmând ca aceasta să ofere transmisia celorlalte. Am comandat 12.000 colaci, pentru ca fiecare participant să primească ceva, pentru suflet", a explicat Bogdan Ivanov. |

Acesta a precizat că, până la această oră, premierul Emil Boc şi-a confirmat prezenţa la slujba care va avea loc mâine. "Nu ştim încă nimic despre o participare certă şi a preşedintelui Traian Băsescu", a mai spus Ivanov.

Patriarhul României ajunge azi la Cluj

Prea Fericitul Daniel, Patriarhul României, va ajunge la Cluj în această seară, la ora 18.25, cu o cursă TAROM, urmând să plece direct la Catedrala Mitropolitană din Cluj, unde va rosti un cuvânt de omagiu. Slujba de priveghiere va începe în această seară, cel mai probabil la ora 20.00. În cadrul slujbei de înmormântare de mâine vor fi ţinute mai multe discursuri, printre care ale PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, şi ale episcopului vicar Irineu Bistriţeanul.

Mâine, de la ora 9.00, va fi săvârşită, în Catedrală, Sfânta Liturghie arhierească, urmată, la ora 12.00, de slujba prohodului, oficiată de un sobor de arhierei, în frunte cu PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

La finalul slujbei prohodului, în jurul orei 13.30, trupul neînsufleţit al IPS Bartolomeu va fi purtat într-o procesiune care va înconjura Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, înainte ca înalta faţă bisericească să fie depusă în cripta ierarhilor.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite