"U" Jolidon Cluj, medaliată cu argint în Liga Naţională de handbal feminin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Handbalistele de la "U" Jolidon Cluj au primit aseară medaliile de argint, realizând cea mai mare performanţă din istoria handbalului clujean. Devenită pentru prima oară vicecampioana României la handbal, "U" Jolidon va juca în premieră în preliminariile Ligii Campionilor.

Echipa de handbal feminin "U" Jolidon Cluj a primit aseară medaliile de argint, după ce a încheiat sezonul pe locul secund în Liga Naţională. Chiar dacă handbalistele şi-au asigurat matematic argintul în Liga Naţională înaintea acestui joc, clujencele au vrut să încununeze cel mai bun sezon din istoria clubului şi a handbalului feminin clujean cu o nouă victorie, obţinută ieri pe teren propriu cu Oţelul Galaţi, scor 30-27 (12-12).

Handbalistele au încins, imediat după încheierea meciului, o horă a bucuriei şi s-au bătut cu şampanie.

„Este o performanţă pentru noi şi este cel mai bun rezultat din istoria clubului. Este o performanţă pentru acest club, locul doi şi calificarea în Liga Campionilor. Sper ca la anul să facem o figură frumoasă în Liga Campionilor. Toată lumea a contribuit la obţinerea acestui rezultat, eu am contribuit cu goluri, alte fete cu altceva", a declarat Simona Vintilă, una din handbalistele care au schimbat faţa echipei în acest sezon.

"U" Jolidon caută întăriri

Handbalistele clujene au fost felicitate şi de baschetbaliştii echipei "U" Mobiltelco, care aveau programat un antrenament în Sala Sporturilor "Horia Demian", după festivitatea de premieră. Antrenorul echipei, Gheorghe Covaciu, nu a dorit să dea declaraţii la finalul partidei, însă, oficialii echipei au declarat că echipa intenţionează să se întărească pentru noul sezon cu câteva jucătoare de valoare.

„Este cea mai mare performanţă realizată de handbalul clujean în cei 75 de ani de istorie. Ne bucurăm că echipa noastră a reuşit această performanţă. Avem nevoie de întărirea echipei, atât la nivelul jucătoarelor, cât şi la nivelul bugetului. Râmâne de văzut pe cine vom aduce. Piaţa este mare atât în România, cât şi în străinătate. Diferenţa dintre noi şi Oltchim este foarte mare, dar sperăm să ajungem cât mai departe în Liga Campionilor", a declarat Cosmin Sălăjan, directorul sportiv al echipei.

Astfel, cele cinci locuri de cupe europene pentru sezonul 2010-2011 au revenit formaţiilor: Oltchim Râmnicu Vâlcea (locul 1, va juca în grupele Ligii Campionilor), “U” Jolidon Cluj (locul 2, turneul preliminar al Ligii Campionilor), Tomis Constanţa, locul 3 (în Cupa Cupelor), HC Zalău, locul 4 şi Dunărea Brăila, locul 5 (ambele în Cupa EHF).

Marile perdante ale cursei pentru cupele europene sunt Ştiinţa HCM Baia Mare (locul 6) şi HCM Roman (locul 7), care au evoluat în acest sezon în competiţiile continentale.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite