Proiect de 750.000 euro pentru atragerea turiştilor la siturile din zona transfrontalieră România-Bulgaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialişti români şi bulgari şi-a dat mâna într-un proiect comun pentru promovarea siturilor naturale existente în zona de graniţă şi includerea lor în circuitul turistic pentru atragerea cât mai multor vizitatori.


Fundaţia „Natura Vie” Călăraşi, în parteneriat cu Asociaţia Municipiilor Dunării „Dunărea” din Ruse (Bulgaria) au organizat la Călăraşi o masă rotundă cu tema “Patrimoniul natural protejat în cadrul ariei transfrontaliere România-Bulgaria”. Discuţiile urmăresc dezvoltarea unui produs turistic la comun de patrimoniu natural: Traseul “Patrimoniul natural protejat în cadrul ariei transfrontaliere România-Bulgaria” şi campania privind conservarea, promovarea şi dezvoltarea comună a traseului.

În interiorul regiunii de graniţă există o serie de situri naturale protejate-parcuri şi rezervaţii naturale. Aceste zone sunt incluse într-o reţea de parcuri ale Dunării şi toate au planuri de management în care se integrează secţiuni de management al turismului.

Elaborarea unei strategii comune privind dezvoltarea, inovarea şi punerea în valoare unui produs turistic realizată în cadrul proiectului va oferi o imagine de ansamblu a zonei de graniţă propusă spre promovarea. Proiectul are ca ţintă 2 puncte comune, creşterea numărului de vizitatori cu 40.000 şi creşterea numărului de turişti care înnoptează cu 40.000 în zona transfrontalieră România-Bulgaria. Proiectul se desfăşoară pe o perioadă de 24 de luni, în perioada 3 februarie 2016-2 februarie 2018, având o valoare de 754.518 euro.


Vă recomandăm şi:

Unul dintre cele mai importante situri arheologice din Europa vine cu noi surprize: o fântână veche de 2.000 de ani, găsită intactă

„Situri arheologice şi monumente istorice din judeţul Galaţi”, expoziţie în cadrul proiectului „Istoria de lângă noi”

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite