FOTO Cel mai norocos sportiv de pe malul Borcei: a prins crucea de Bobotează în ultimii 6 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crucea de Bobotează a fost adusă la mal de un sportiv de top al oraşului Fotografii:Alexandru Botezatu
Crucea de Bobotează a fost adusă la mal de un sportiv de top al oraşului Fotografii:Alexandru Botezatu

Parcul Central a devenit neîncăpător pentru mulţimea adunată pe malul Borcei să ia parte la sărbătoarea Bobotezei. Deşi frigul pătrunzător nu le-a mai dat bătăi de cap, oamenii au suportat cu stoicism ploaia îngheţată.

Ceremoniile pentru sărbătorirea Botezului Domnului au debutat miercuri, la ora 08.00 cu slujba religioasă oficiată de preasfinţitul Vincenţiu, episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, la biserica Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena. După două ore, un sobor de preoţi, alături de ofocialităţile oraşului şi de multimea de oameni, au mers pe malul Borcei pentru a asista la manifestările ce au loc pe 6 ianuarie.

calarasi boboteaza

Sportivul norocos

Pentru al şaselea an consecutiv, crucea aruncată în apă de Preasfinţitul Vincenţiu a fost adusă la mal de un sportiv de marcă al Călăraşiului. Este vorba despre Ştefan Boscornea, de 32 de ani. Apa îngheţată nu l-a împiedicat pe tânăr să se arunce din nou în Borcea, la fel ca anii trecuţi. El a spus că este bucuros că a reuşit şi în 2016 să aducă la mal crucea aruncă de preoţi.

calarasi boboteaza

Tânărul speră să-i poarte noroc în continuare, să-i aducă sănătate şi să fie ferit de rele. Obişnuit cu antrenamentele şi cu o condiţie fizică de invidiat, tânărului culturist nu i s-a părut dificil să se arunce în apele îngheţate, mai ales că este şi un pasionat al înotului. Campion naţional la culturism în 2008 şi student bursier, tânărul a fost şi membru al Legiunii Străine.

calarasi boboteaza

Botezul cailor

Manifestarea de Bobotează s-a încheiat cu tradiţionalul botez al cailor, ceremonie desfăşurată pe platoul din faţa Prefecturii Călăraşi, dar şi cu parada celor mai frumoase cabaline.

calarasi boboteaza

De asemenea, de la sărbătoare nu putea lipsi vinul fiert, alături de o delicioasă fasole cu ciolan, pregătită de autorităţile locale pentru această zi de mare sărbătoare.

calarasi boboteaza

Credincioşii au primit sticle cu agheasmă, pregătite de Protoieria Călăraşi, pentru a evita astfel îmbulzeala ce se creează în fiecare an la butoaiele cu apă sfinţită.

calarasi boboteaza

Vă recomandăm şi:

Boboteaza, ultima zi a sărbătorilor de Anul Nou. Ce ritualuri se fac pentru noroc şi alungarea farmecelor pe 6 ianuarie, ziua când se botează apele

Tradiţii şi superstiţii de Sfinţii Mihail şi Gavril, cei care poartă cheile Raiului. Ziua în care sunt „arse“ păcatele, iar cine munceşte va muri în chinuri

Tradiţii şi superstiţii de Sfânta Maria. Adormirea Maicii Domnului, ziua când se culege năvalnicul, ultima plantă de leac

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite