Cum se acordă întreprinderilor marca socială. Ce documente se cer şi în ce condiţii pot fi depuse la AJOFM

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întreprinderile sociale de inserţie se certifică prin acordarea mărcii sociale. La Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă(AJOFM), documentele se depuns prin Compartimentul Relaţii cu Angajatorii şi Economie Socială.

Marca cuprinde certificatul care atestă statutul de întreprindere socială de inserţie, cu o valabilitate de 3 ani de la data emiterii, precum şi un element specific de identitate vizuală, care se aplică în mod obligatoriu asupra produselor realizate sau a lucrărilor executate ori a documentelor care demonstrează prestarea unui serviciu.

Pentru obţinerea mărcii sociale care atestă statutul de întreprindere socială de inserţie,  întreprinderile sociale care au obţinut atestatul, depun sau transmit prin poştă, cu confirmare de primire, la AJOFM Călăraşi, următoarele documente:
1. Cerere pentru acordarea mărcii sociale, completată după modelul prevăzut în anexa nr.6 (la normele metodologice de aplicare a prevederilor legii nr. 219/2015);
2. Situaţia privind personalul angajat cu contract individual de muncă, conform modelul prevăzut în anexa nr.7 (la normele metodologice de aplicare a prevederilor legii nr. 219/2015);
3. Contractele individuale de muncă ale persoanelor aparţinând grupului vulnerabil, în copie;
4. Documente care atestă apartenenţa la grupul vulnerabil, conform art.2 (din normele metodologice de aplicare a prevederilor legii nr. 219/2015), în copie.

Întâi se obţine atestatul

Acordarea mărcii sociale de către AJOFM Călăraşi este condiţionată de obţinerea atestatului de întreprindere socială. Astfel, în situaţia în care solicitantul mărcii sociale nu este atestat ca întreprindere socială în condiţiile legii, în vederea obţinerii simultane a mărcii sociale şi a atestatului, acesta depune sau transmite prin poştă, cu confirmare de primire, pe lângă documentele mai sus menţionate şi documentele prevăzute la art. 3(din normele metodologice de aplicare a prevederilor legii nr. 219/2015)
Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul AJOFM Călăraşi, strada 13 Decembrie nr.12, Compartiment Relaţii cu angajatorii şi economie socială, telefon: 0242/316.542; 0242/318.376, e-mail: ajofm@cl.anofm.ro sau accesând site-ul instituţiei www.calarasi.accesibilitateajofm.ro, secţiunea Economie Socială.

Vă recomandăm şi:

6.917 şomeri în judeţul Călăraşi, la sfârşitul lunii mai. Bărbaţii, cei mai afectaţi de lipsa unui loc de muncă

Cursuri pentru o mie de şomeri. Ce condiţii trebuie îndeplinite şi care sunt meseriile pentru care se fac recalificări

Ofertă de muncă. Unde te poţi angaja în această săptămână şi care sunt domeniile cu cele mai multe slujbe pentru şomeri

Angajări. Peste 5.400 de şomeri şi-au găsit o slujbă prin Programul de Ocupare a Forţei de Muncă

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite