VIDEO Sinistraţii din Vipereşti aşteaptă ajutor de la autorităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 50 de persoane care locuiesc în zona Gară a satului Vipereşti au trăit joi noapte clipe de groază, după ce gospodăriile le-au fost inundate brusc, în urma revărsării unui părâu. Le-au murit zeci de păsări, zidurile caselor li s-au fisurat iar sufletele le sunt cuprinse şi acum de spaimă. Pe lumină, zona arată precum o mlaştină din care răsar cocioabe gata să cadă la orice oră.

O baltă de jumătate de metru adâncime s-a format azi-noapte în curtea familiei Aron. Vali, o gravidă de 33 de ani, cu încă cinci copii pe lângă ea, a muncit toată dimineaţa să scoată nămolul din casă şi să spele covoarele. Se bucură că familia a scăpat cu viaţă în urma inundaţiei şi că urgia nu le-a luat chiar toată agoniseala.

La vecini, aceeaşi situaţie. Mădălina Pavel are doi copii iar în noaptea inundaţiei erau cu toţii acasă. Nu i-a mai fost aminte nici măcar să facă mâncare pentru copii.
Tot cartierul Gară, din satul Vipereşti, a fost lovit de inundaţii. Cei mai harnici, au reuşit să cureţe repede semnele prăpădului însă unii dintre localnici au continuat multe ore să stea cu noroiul în case. De la autorităţi au primit pachete cu hrană rece, dimineaţă, şi apă potabilă, asigurată de un echipaj de Pompieri dotat cu un filtru industrial.

Situaţia din satul Vipereşti va fi monitorizată şi în următoarele ore. În cazul în care casele se vor şubrezi din cauza umidităţii, atorităţile i-au în calcul evacuarea familiilor afectate şi chiar strămutarea acestora în zone mai înalte.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite