Râie şi păduchi la preşcolari ! DSP îi avertizează pe părinţi să-i deparaziteze cu substanţe avizate sanitar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă Adevărul
Arhivă Adevărul

Cazurile de păduchi şi râie la copiii proveniţi în principal din mediul rural se înmulţesc pe zi ce trece. Direcţia de Sănătate Publică a depistat, în urma triajului epidemiologic, 21 de cazuri de pediculoză şi 8 de scabie.

În urma triajului epidemiologic efectuat preşcolarilor şi elevilor din clasele I-IV după vacanţa de o săptămână de la sfârşitul lunii octombrie, din datele transmise de medicii de familie din judeţul Călăraşi au fost descoperite mai multe nereguli. Din cei 15.852 de copii, dintre care 4. 564  copii în mediul urban şi 11.288  copii în mediul rural, 77 aveau boli infectoparazitare.

Atenţie la substanţele folosite !

„Cazurile de îmbolnăvire au fost reprezentate de: roşu în gât- 28 cazuri. Pediculoză- 21 cazuri, toate în  mediul rural, scabie 8 cazuri, varicelă- 2 cazuri. În continuare există tendinţa de creştere a pediculozei şi se reînregistrează cazuri de scabie“, a declarat dr. Camelia Truică, medic epidemiolog în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică din Călăraşi. Având în vedere riscurile la care pot fi expuşi copiii în cazul utilizării de substanţe neavizate sanitar pentru profilaxie umană, medicii îi avertizează pe părinţi să folosească pentru deparazitare numai produse achiziţionate din farmacii umane. De asemenea, trebuie să fie foarte atenţi şi să respecte întocmai modul şi concentraţia de aplicare.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite