Alegeri locale 2012. Vezi cine se bate pentru Primăria Călăraşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Adevărul“ vă prezintă candidaţii pentru cele mai importante poziţii din administraţie.

Alegerile locale din acest an, care vor avea loc duminică, 10 iunie 2012, sunt primele desfăşurate conform noilor reglementări ale legii electorale. Astfel, atât primarii, cât şi preşedinţii de consilii judeţene vor fi aleşi dintr-un singurn tur, cu majoritatea voturilor valabil exprimate.

Ziarul „Adevărul" vă prezintă candidaţii care se luptă pentru cele mai importante poziţii din administraţia locală. Lista cuprinde toate candidaturile înregistrate la Birourile Electorale Judeţene. Am evidenţiat, prin fotografii şi un scurt CV, acei candidaţi cotaţi cu cele mai mari şanse. Astăzi este rândul judeţului Călăraşi, unde cea mai importantă confruntare va fi cea pentru funcţia de primar al municipiului Călăraşi, oraş cu 73.823 de locuitori şi un buget de 102 milioane de lei.

Nicolae Dragu (UNPR)

Economist, 62 de ani. Actualul primar al oraşului. Aspiră la cel de-al patrulea mandat. Este născut la Călăraşi. Şi-a câştigat notorietatea în oraş în urma deselor scandaluri publice în care a fost implicat. Memorabilă este ieşirea sa deplasată de la Zilele Călăraşiului, în 2010, când şi-a numit concetăţenii „javre". A devenit primar sub umbrela Partidului Unităţii Naţionale Române, în 1996, cu o victorie zdrobitoare. Între anii 2000-2004, Dragu nu a mai câştigat încrederea călărăşenilor, mulţumindu-se să fie consilier municipal. Revine însă în forţă în 2004, când cetăţenii l-au votat masiv pentru a doua oară. Între timp trece prin încă două partide: Partidul Naţional Ţărănesc Creştin-Democrat şi Alianţa Populară. În 2008 candidează pentru a treia oară, pe listele PNL de această dată, reuşind să câştige la o diferenţă mică de voturi de contracandidatul său de la PD-L.

Daniel Ştefan Drăgulin (PNL)

Inginer, 51 de ani. Vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Călăraşi. Este născut în comuna Dragoş-Vodă, judeţul Călăraşi. El este, potrivit sondajelor, persoana cu cele mai mari şanse de a se instala în fotoliul de primar. Din 2004 este vicepreşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi şi vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal-Organizaţia Judeţeană. Este absolvent al Universităţii de Studii Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti şi al Facultăţii de Metalurgice din cadrul Institutul Politehnic Bucureşti. În perioada 1990-2004 a activat ca subinginer în cadrul mai multor societăţi comerciale din oraş. Are la activ studii de master în managementul Afacerilor Publice - Academia de Studii Economice Bucureşti şi în dezvoltare rurală. Este membru al Comisiei Politici Regionale a Adunării Regiunilor Europene.

Călăraşiul, în cifre

73.823 locuitori este populaţia municipiului Călăraşi

102 milioane de lei este bugetul Primăriei Călăraşi

Ceilalţi candidaţi

- Paul Simion (Partidul România Mare);
- Adrian Florin Fiştic (Forţa Civică);
- Leonida Jecu (Alianţa Socialistă);
- Dumitru Voicu (Partidul Poporului Dan Diaconescu); 
- Cristina Elena Niţu (Partidul Poporului);
- Alexandru Pietroiu (Partidul Noua Generaţie - Creştin Democrat).

Consiliul Judeţean Călăraşi

Răducu George  Filipescu (PNL)

Inginer metalurg, 56 de ani. Din iulie 2004 este preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi. Născut la Călăraşi, este vicepreşedinte al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România, membru plin al delegaţiei României la Comitetul Regiunilor de la Bruxelles şi membru supleant în Biroul politic al Conferinţei Regiunilor Periferice Maritime. Este membru PNL din anul 1995, iar din 2001 preşedinte al filialei judeţene PNL Călăraşi.

Stelian Fuia (APC)

Agronom, 44 de ani. Din 2007 a devenit deputat al PD-L în Parlamentul României. Este născut la Fundulea, judeţul Călăraşi. A lucrat în anii '90 şi inceputul anilor 2000 în cadrul  Mosanto, firma din domeniul agriculturii, unde a ocupat printre altele şi functia de director de dezvoltare pe Europa Centrală şi fosta URSS.  Fuia a mai fost şi director executiv la Procera Agrochemicals, iar între 2005 şi 2007 director general la SCDPMA Fundulea. A absolvit Universitatea de Ştiinte Agricole Bucureşti.

Ceilalţi candidaţi

- Mitroi Petrişor, Partidul Alianţa Socialistă
- Andrei Romilă, Forţa Civică
- Ion Stan, Partidul Poporului-Dan Diaconescu
- Marius Mihalache, Partidul Uniunea Ecologiştilor din România
- Popa Radu, Partidul Poporului
- Constantin Sima, independent, susţinut de Uniunea Populară Social Creştină
- Ion Niculae, Partidul Verde
- Ştefan Novac, Partidul România Mare

Primăria Lehliu

- Iulian Iacomi (PSD)

Economist, 45 de ani. Înainte de începerea campaniei electorale, primarul oraşului Lehliu Gară, Iulian Iacomi, a revenit la PSD. El părăsise partidul în 2008, atunci când a candidat pentru primăria oraşului Lehliu Gară, întrucât nu avea susţinerea partidului. După patru ani de exil, după cum a spus chiar Iacomi, acesta a decis să se reîntoarcă în formaţiunea care l-a consacrat în politică. Iacomi este născut la Lehliu.
- Laurenţiu Bănescu (APC) este unul dintre cei mai importanţi contracandidaţi ai săi în cursa electorală.

Primăria Olteniţa

- Costinel Milescu (PNŢCD)

Subinginer metalurgist, 54 de ani. Ocupă funcţia de primar al municipiului Olteniţa din anul 2004. În martie 2012, Agenţia Naţională de Integritate l-a acuzat de conflict de interese şi abuz în serviciu. Ca primar, Milescu a aprobat un contract de vânzare-cumpărare prin care un teren de 324,35 metri pătraţi, din domeniul privat al municipiului Olteniţa, a intrat în proprietatea firmei M. C. Service, unde Milescu era asociat. Milescu este primar în Olteniţa din 2004.
- Ceilalţi candidaţi: Mihai Filimon (PP-DD), licenţiat în administraţie, Petre Ţone (PDS), jurist, Mirel Niculae (Partidul Verde), specialist ecologie, Petre Leonard Miron (Partidul Uniunea Ecologistă din România).

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite