Preotul ucigaş, iertat de judecători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bogdan Dumitru, preotul care a omorât anul trecut o femeie pe trecerea de pietoni şi care a fugit de la locul accidentului pentru că era beat, a primit doar pedeapsă cu suspendare.

La un an după ce a luat viaţa unui om, Bogdan Dumitru (31 de ani) îşi vede liniştit de viaţă. La 7 martie 2010, Maria Simionescu (42 de ani) a fost lovită pe o trecere de pietoni din Călăraşi. Preotul Bogdan Dumitru, care se afla la volan, a fugit imediat de la locul accidentului, dar a fost reţinut câteva ore mai târziu de poliţişti. Avea o alcoolemie de 0,75 grame la litru în sânge. După şase zile de comă, Maria Simionescu a murit la Spitalul Floreasca din Capitală.

Arestat doar pentru 17 zile

Abia la o lună de la accident, preotul a fost arestat preventiv. A stat în închisoare  între 12 şi 29 aprilie 2010. Judecătorii au decis apoi să fie cercetat în stare de libertate. Sentinţa în acest caz a fost de trei ani de închisoare cu suspendare.

Preotul nu mai slujeşte la Biserica „Sfânta Dasia", din Călăraşi. În schimb, este contabil la Protoieria Călăraşi. „Vă rog frumos să mă întelegeţi, nu vreau să fac niciun fel de declaraţii pe marginea acestui subiect", a declarat telefonic Bogdan Dumitru. Nici preotul Ramon Eugen Ilie, actualul protoiereu al Călăraşiului, nu vrea să comenteze. Familia victimei este revoltată de decizia dată de judecătoarea Nela Achim în cazul preotului.

„Mă rog la Dumnezeu să-i dea pedeapsa pe care o merită. Eu nu ştiu cum un judecător poate da un asemenea verdict. Eu am înţeles că nu a vrut să o omoare, dar de ce s-a urcat băut la volan? De ce, după ce a lovit-o, a fugit?", se întreabă revoltat soţul Mariei Simionescu, Adrian. Familia Mariei Simionescu îşi pune speranţele în magistraţii de la Curtea de Apel că vor face dreptate. Recursul este programat să aibă loc la data de 8 aprilie.

"Mă rog la Dumnezeu să-i dea pedeapsa pe care o merită. Eu nu ştiu cum un judecător poate da un asemenea verdict.''
Adrian Simionescu
soţul victimei

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite