Începe reînscrierea  copiilor la grădiniţă. Ce trebuie să facă părinţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De luni, 8 mai, încep reînscrierile la gradiniţă pentru copiii care  frecventează deja învăţământul preşcolar, iar înscrierile pentru cei care nu au mai fost la gradiniţă se vor derula începând cu 22 mai. Ministerul Educaţiei a stabilit procedurile şi calendarul aferente înscrierii şi a solicitat Inspectoratului Şcolar Judeţean(ISJ) Călăraşi să asigure condiţii optime pentru procesul de înscriere la grădiniţă.


Astfel, în vederea cuprinderii în învăţământul preşcolar a copiilor cu vârste între 3 şi 6 ani vor avea loc, succesiv, următoarele etape la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ: reînscrierea copiilor care frecventează grădiniţa în acest an şcolar şi doresc să o frecventeze şi în anul şcolar 2017-2018, respectiv înscrierea copiilor nou-veniţi.
Intervalele orare aferente reînscrierilor şi înscrierilor vor fi stabilite de conducerea unităţii de învăţământ şi vor fi afişate, la loc vizibil, în fiecare grădiniţă, pentru informarea părinţilor şi a publicului interesat, inclusiv pe site-ul acesteia în cazul în care acesta există, şi eventual pe site-ul Inspectoratului Şcolar.

Ocuparea locurilor libere, după finalizarea procesului de reînscriere, se va face, de regulă, în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă, respectiv: grupa mare (copii de 5 ani), grupa mijlocie (copii de 4 ani) şi grupa mică (copii de 3 ani). În baza HG nr. 1252/2012 şi în limita locurilor disponibile, pot fi înscrişi în grupa mică şi copii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 3 ani”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei Naţionale.

Criterii de departajare

În situaţia în care, într-o unitate de învăţământ, numărul cererilor de înscriere este mai mare decât numărul locurilor libere, repartizarea copiilor se va face în ordinea descrescătoare a numărului de criterii generale de departajare cumulate de către fiecare copil. Pentru asigurarea transparenţei procesului de înscriere/reînscriere, conducerile unităţilor de învăţământ preşcolar vor afişa, la vedere, pentru toţi cei interesaţi, următoarele informaţii: capacitatea instituţiei (număr de copii pentru care a fost proiectată); numărul de copii reînscrişi/înscrişi zilnic (în perioada stabilită) din totalul disponibil.

Criteriile specifice de departajare (elaborate de fiecare unitate de învăţământ preşcolar, aprobate de Consiliul de administraţie al acesteia şi avizate de consilierul juridic al inspectoratului şcolar până la data de 19 mai 2017) nu pot fi discriminatorii şi nu pot include liste de preînscrieri.
 

Vă recomandăm şi:

Prima grădiniţă cu salinoterapie din România: cât a costat şi cum funcţionează

VIDEO Violenţă verbală extremă la o grădiniţă din Bucureşti: „Dar-ar dracii să dea de nu te strâng de gât!”. Poliţia Capitalei s-a autosesizat în acest caz

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite