FOTO Incendiu de proporţii la Minimax Discount din Călăraşi UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un apel la 112 a anunţat în această dimineaţă un incendiu la Minimax Discount din zona Doi Moldoveni. Cinci echipaje de pompieri s-au îndreptat într-acolo pentru a limita dezastrul.

ORA 16.43. Claudiu Achim, şeful de magazin de la Minimax ne-a spus că au început să facă inventarul, pentru a se putea stabili pagubele produse în urma incendiului. „Am început să facem inventarul mărfii ca să putem stabili pagubele produse în incendiu. O femeie a văzut doi copii de etnie rromă, care se jucau pe rampă cu o lumânare aprinsă, având împărţeală de la biserică. Ne-a spus că a strigat la ei să plece de acolo şi cel mai probabil au lăsat lumânarea aprinsă şi a luat foc“, ne-a declarat Claudiu Achim, şef magazin Minimax.

image

Ora 15.25. Pompierii s-au luptat cu flăcările trei ore. „Incendiul a fost lichidat în trei ore, reuşind să salveze alimente şi documente. Focul nu s-a extins şi în încăperea spaţiului comercial, doar la magazie şi anexă. Pe lângă alimentele care au ars au mai fost  vitrine şi lăzi frigorifice“, ne-a declarat Mihai Ionescu, purtător de cuvânt ISU.

image

ORA 13.26. Apelul la 112 a fost înregistrat la ora 11.09. „Am vorbit cu dispecerul de serviciu de la 112 şi mi-a zis că a fost înregistrat la 11.09, apelul  că s-a pornit incendiul la Minimax“, ne-a declarat Ramona Tudor, purtător de cuvânt IPJ Călăraşi. Mihai Ionescu, purtătorul de cuvânt ISU, ne-a spus că deocamdată se desfăşoară o anchetă pentru a se stabili cauzele incendiului. „Se desfăşoară o anchetă pentru a se stabili cauzele incendiului şi pagubele provocate“, ne-a spus Mihai Ionescu. Unul dintre angajaţii de la Minimax ne-a spus că magazinul era plin de clienţi, deoarece începuse prima zi de promoţie cu tichetele cadou.  Promoţia a fost până pe 24 aprilie, pentru clienţii care au făcut cumpărături de 40 de lei, au primit un tichet cadou de 10 lei. De astăzi şi până pe 31 Mai, cei care aveau tichetele bonus de 10 lei puteau să le folosească la cumpărături. „În magazin se aflau clienţi mai ales că începuse promoţia cu tichetele cadou de 10 lei. Suntem însă fericiţi că nu au fost victime“, ne-a spus unul dintre angajaţii magazinului Minimax.

image

ORA 12.35. Locuitorii din zona Minimax au tras o spaimă vecină cu moartea la vederea flăcărilor uriaşe care curprinseseră magazinul. Sanda Măstăcăneanu locuieşte în blocul K 17 şi spune că pompierii s-au mobilizat destul de greu înainte de a ajunge la faţa locului. „Fiul meu a sunat la 112 la ora 11.02. Nu i-a răspuns nimeni. După 10 minute am apelat eu, iar cineva de la căpătul celălalt al firului mi-a vorbit foarte urât. Probabil, am deranjat. Abia la 11.19 s-au auzit sirenele şi o singură maşină de intervenţie a sosit la faţa locului. Nu aveau decât două furtunuri. Cred că dacă se mişcau mai repede, indendiul nu se extindea atât de mult“, ne-a declarat, indignată, femeia.

image

ORA 12.20. Autorităţile oraşului s-au deplasat la faţa locului pentru a lua măsuri. Primarul Călăraşiului,. Nicolae Dragu, alături de prefectul judeţului, Emil Muşat sunt în acest moment în cartierul 2 Moldoveni, în zona în care a izbuncit incendiul.

image

ORA 12.15. Forţe impresionante de pompieri, jandarmi şi poliţişti sunt în acest moment la faţa locului pentru limitarea dezastrului. În zonă încă există pericol de explozie de la conductele de gaze, iar populaţia este îndepărtată pentru a nu suferi intoxicaţii cu fum. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, lt. Mihai Ionescu ne-a declarat că se intervine cu 5 autospeciale pentru ca flăcările să fie stinse. Intervenţia este însă îngreunată de norul gros de fum care s-a ridicat în cartierul 2 Moldoveni şi care poate fi observat de la o distanţă de 2 kilometri.

image
image
image

Flăcările au cuprins o mare parte din depozitul magazinului. La faţa locului a ajuns şi un echipaj SMURD. Din primele informaţii, nicio persoană nu a fost rănită.

image

UPDATE: Claudiu Achim, şeful de magazin, spune că focul a pornit de la rampa de acces în depozit, aflată în spatele magazinului.



UPDATE: Pompierii, ajutaţi de jandarmi şi populaţia care doreşte să dea o mână de ajutor scot alimentele din magazin şi le dau din mână în mână. Prioritate au avut produsele inflamabile, precum cărbunii, dar şi alte mărfuri pentru limitarea pagubelor.


image
image
Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite