Călăraşi: Centralele termice neautorizate, bombe cu ceas

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aprovizionarea cu gaze va fi oprită timp de 6 ore
Aprovizionarea cu gaze va fi oprită timp de 6 ore

Cei care nu şi-au făcut reviziile la timp se lovesc acum de numeroase probleme, riscând chiar să li se oprească alimentarea cu gaze Începând din acest an, Distrigaz a început să trimită clienţilor înştiinţări, odată cu factura, pentru a efectua verificarea sau revizia instalaţiei de gaz, lucrării care trebuie efectuate o dată la doi ani. 

Pentru persoanele care au centrale termice de o perioadă lungă de timp şi care nu au făcut până acum nicio verificare a acesteia, obţinerea autorizaţiei de funcţionare poate părea o problemă destul de dificilă. În primul rând este necesară, atât verificarea instalaţiei de gaz, dar şi autorizarea centralei termice, cât şi revizia acesteia. „Sunt multe persoane care şi-au montat centrale termice acum 10 ani, atunci când legea nu cerea autorizaţie de funcţionare sau verificarea acesteia. Cu reglementările făcute ulterior, este nevoie de autorizaţie. Cine nu respectă aceste lucruri, riscă să rămână fară gaze“, explică inginerul Gheorghe Comşa.

Verificarea instalaţiei, o dată la doi ani

Verificarea instalaţiei de gaz se face o dată la doi ani de către o firmă autorizată. „Începând din acest an, Distrigaz va trimite tuturor clienţilor, o înştiinţare pentru a face verificarea sau revizia, după caz, a instalaţiei de gaz“, declară inginerul Gheorghe Comşa. Firmele care pot efectua aceste verificări sunt Tehnopol, Todpole, Călin Service şi Romanor.  Revizia se face o dată la 10 ani şi se poate efectua numai de firme agreate de Distrigaz, şi anume, Tehnopol şi Călin Service. O verificare a instalaţiei de gaz costă între 50 şi 80 de lei, iar revizia, între 170 şi 190 de lei.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite