Caz șocant la Călăraşi: mamă și fiu, morţi de foame într-un apartament. Medicii legişti au efectuat necropsia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie în vârstă de 69 de ani şi fiul acesteia, în vârstă de 45 de ani, au fost găsiţi fără suflare astăzi în apartamentul lor situat în apropierea Grădinii Zoologice. Poliţiştii evită deocamdată să se pronunţe asupra cauzei care a dus la decesul celor doi, dar rudele familiei spun că Lucia şi Eugen Ciobănescu au murit de foame.

ORA 19.40 Medicii legişti au efectuat necropsia. În urma examinării s-a stabilit faptul că femeia a decedat din cauza caşexiei (CAȘEXÍE s. f. Stare generală proastă a organismului, comună mai multor boli, care se manifestă prin tulburarea funcțiilor organismului, prin slăbire și anemie extremă, prin scăderea temperaturii corpului etc. Stare de slăbire excesivă a organismului, în care substanțele de rezervă sunt consumate în totalitate, ajungându-se la atrofie musculară și alterarea stării generale. Poate fi consecința unei boli cronice, a subalimentației sau a bătrâneții - DEX). Femeia mai avea şi afecţiuni pulmonare, cardiace şi răni pe spate provocate de statul prelungit pe spate, în pat. Bărbatul suferea şi el de caşexie, pneumonie şi chist renal.

image

ORA 15.15. Poliţia nu confirmă varianta rudelor în legătură cu moartea suspectă a fratelui lui Eugen, decedat în urmă cu doi ani şi jumătate. Purtătorul de cuvânt al IPJ Călăraşi, Ramona Tudor, ne-a declarat că un astfel de caz nu a fost în cercetare. „Dacă existau suspiciuni, autorul, cu siguranţă, s-ar fi aflat la închisoare“, a spus Ramona Tudor.

image

ORA 14.15 Cheltuielile cu înmormântarea au fost suportate de către Vasile Nedelcu, senator UNPR. Acesta a achiziţionat sicriele, crucile şi hainele în care cei doi vor fi înmormântaţi. „Am fost sunat de către o persoană care m-a informat de acest caz. Nu am putut să rezist la o asemenea tragedie şi am decis să ajut nişte oameni necăjiţi“, ne-a declarat senatorul.

Marin Anghel, nepotul Luciei Ciobănescu, susţine varianta dată de vecinul celor două persoane, precum că Eugen Ciobănescu şi-ar fi omorât fratele în bătaie. „L-a alergat pe scara blocului şi l-a bătut cu pumii şi cu picioarele, lăsându-l lat“, a spus Marinache Anghel. Mâine, cele două persoane vor fi duse la rude, în comuna Grădiştea, unde vor fi înmormântate. Î

n apartamentul celor doi nu a fost găsit absolut nimic de mâncare, fapt ce întăreşte spusele nepoatei victimei, care a declarat că cei doi au murit de foame. Pe masa din sufragerie au fost găsite două sticle de doi litri de vin. Cele două persoane aveau un venit lunar de 400 de lei reprezentând pensia bătrânei. Eugen Ciobănescu nu avea niciun venit, nici măcar pe caz de boală, deoarece nu a fost internat niciodată în spital pentru problemele psihice grave pe care le avea.

El era o persoană normală, însă Eugen era tot timpul violent şi îl bătea frecvent pe fratele său“, ne-a spus unul din pensionarii care locuiesc în blocul B 11.  Până în urmă cu 10 ani, în familia Ciobănescu se ducea un trai liniştit. Costică Ciobănescu, soţul Luciei, a lucrat o viaţă întreagă la IUG (actualul ASTALROM), şi era o persoană decentă care nu a creat probleme nimănui. Apartamentul familiei Ciobănescu era debranşat de le energia electrică de pe 15 martie 2011.

ORA 11.00. Serviciul Criminalistic a efectuat cercetarea la faţa locului şi a stabilit că cele două cadavre nu prezentau urme de violenţă. „În casă nu este nimic răvăşit şi nu sunt urme de forţare la uşă sau la geam. Abia după efectuarea necropsiei, vom putea să ne pronunţăm asupra cauzelor decesului. Victimele nu au urme de violenţă pe corp“, a spus comisarul-şef Constantin Chirică.

Vecinii însă comentau şi spuneau că este posibil ca Eugen să-şi fi ucis mama. „Tot timpul de la ei din casă se auzea scandal şi bubuieli. Când zgomotele au încetat, ne-am dat seama că e ceva necurat la mijloc“, a precizat dintre vecini. Medicul legist, Lucian Enea, a examinat cadavrele şi nu a observat vreun semn suspect. În urmă cu puţin timp, cele două trupuri neînsufleţite au fost ridicate de angajaţii Serviciului de Medicină Legală. Rudele victimelor au fost chemate la sediul Poliţiei pentru a da declaraţii, urmând ca în zilele următoare să se ocupe de înmormântarea celor două persoane.

Poliţiştii călărăşeni au fost sesizaţi în această dimineaţă, prin intermediul 112, de vecinii familiei Ciobănescu, îngrijoraţi de faptul că, de aproape trei săptămâni, nu mai ştiau nimic de cei doi membri ai familiei. Ajunşi la faţa locului, în zona Grădinii Zoologice, oamenii legii au intrat cu forţa în apartamentul în care locuiau cei doi. Pompierii au spart geamul locuinţei situate la parterul blocului B 11 de pe strada Cornişei. Lucia Ciobănescu a fost găsită în stare avansată de putrefacţie în dormitor, în vreme ce trupul neînsufleţit al lui Eugen a fost descoperit în sufragerie.

Vecinii spun că Eugen avea probleme psihice şi din această cauză familia era una retrasă şi nu interacţiona prea mult cu cei din jur. Mai mult, comportamentul lui Eugen a îndepărtat şi rudele familiei Ciobănescu, care au evitat vreme îndelungată să îi viziteze pe cei doi.

„Ea suferea cu plămânii, dar nu ştiu să fi avut şi altceva. Cred că au murit de foame“, a declarat, printre lacrimi, Florentina Mardare (53 de ani), nepoata Luciei Ciobănescu. Femeia spune că mătuşa sa ajunsese să fie foarte slabă pentru că nu hrănea. „Eugen nu-i mai dădea voie să iasă din casă. Stăteau de vreo 5 ani cu un fotoliul pus în uşă. Nici geamurile nu le deschidea să aerisească“, a mai spus femeia.



Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite