A falsificat reţete. Fostul şef al Centrului Medical Judeţean Călăraşi din cadrul MAI, trimis în judecată de DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul şef al Centrului Medical Judeţean Călăraşi din cadrul MAI a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru falsificarea a 25 de reţete cu regim special, prejudiciind Casa de Asigurări de Sănătate cu aproape 6.000 de lei. Pentru recuperarea pagubei, procurorii au pus sechestru pe o sumă de bani aparţinând comisarului şef de poliţie.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie(DNA) au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Traian Ovidiu Cristinel Ciulacu, fost şef al Centrului Medical Judeţean Călăraşi din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor (cu gradul profesional de comisar şef de poliţie), pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual, în realizarea scopului urmărit prin infracţiunea de abuz în serviciu şi uz de fals, toate în formă continuată (câte 25 de acte materiale), a anunţat, luni, DNA.

Reţete speciale falsificate

Potrivit rechizitoriului, în perioada noiembrie-decembrie 2009, inculpatul Traian Ovidiu Cristinel Ciulacu, în calitatea sa de şef al Centrului Medical Judeţean Călăraşi din cadrul MAI şi de medic de familie, a întocmit în fals 25 de reţete cu regim special pe numele unor persoane, ofiţeri şi agenţi de poliţie, care erau înscrise pe lista sa de pacienţi.

Dosarul, trimis judecătorilor

În condiţiile în care persoanele respective nu solicitaseră îngrijiri medicale, nu fuseseră consultate şi nici nu au beneficiat de medicamentele gratuite prescrise, inculpatul a valorificat aceste reţete la o singură farmacie din municipiul Călăraşi. Probele administrate au relevat că niciuna dintre persoanele în numele cărora au fost eliberate reţetele nu a solicitat şi nu a beneficiat de medicamentele prescrise, care au intrat în posesia inculpatului. Casa de Asigurări de Sănătate OPSNAJ şi Centrul Medical Judeţean Călăraşi s-au constituit parte civilă în dosar pentru suma totală de 5.597 lei. Pentru recuperarea acestei pagube, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unei sume de bani aparţinând inculpatului. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Călăraşi.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite