Călăraşi: Circulaţia trenurilor pe ruta Bucureşti-Constanţa, blocată de hoţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circulaţia trenurilor pe ruta Bucureşti-Constanţa, blocată de hoţi. Trei personale au fost anulate: 8033 şi 8013 Bucureşti Obor-Constanţa şi 8043 Feteşti-Bucureşti Obor. Mai multe trenuri care circulă pe ruta Bucureşti-Constanţa au avut întârzieri de până la 60 de minute din cauza unui incident petrecut în apropiere de Lehliu.

Persoane încă neindentificate au tăiat ieri-dimineaţă(20 aprilie 2011), în jurul orei 01.00, firul de contact din reţeaua electrică de tracţiune. Incidentul s-a petrecut în apropiere de staţia Lehliu, infractorii reuşind să fure 280 de metri cablu purtător şi 230 de metri fir de contact pentru a le vinde la fier vechi. Poliţiştii de la Serviciul Transporturi s-au deplasat imediat la faţa locului şi au declanşat o anchetă. „ În acest moment avem un suspect în vizor şi vom cere Judecătoriei Lehliu-Gară emiterea unor mandate de perchetiţii. Persoana pe care o vizăm are două domicilii: unul în Bucureşti şi celălalt în comuna Bălăceanca. Este o chestiune de câteva ore până când va fi reţinut. Este vorba despre cel care a efectuat transportul materialelor furate. Mai multe amănunte nu pot să vă dau“, ne-a declarat Viorel Spânu, şeful Poliţiei Transporturi Feroviare Lehliu-Gară.

Încă 4 dosare

Anchetatorii spun că infractorii au slăbit firul de contact pe care circulă trenurile, iar pantograful unui tren de marfă l-a agăţat şi l-a rupt, lucru ce a dus a blocarea circulaţiei în zona Lehliu. „Am găsit la faţa locului mai multe unelte pe care le-au folosit hoţii şi avem indicii că sunt autorii mai multor fapte de acest gen petrecute la Lehliu. Mai avem 4 dosare cu autor necunoscut, infracţiunile fiind comise în data de 25 şi 26 martie 2011, dar şi pe 30 şi 31 martie 2011“, a mai spus Spânu. Acesta a mai precizat că siguranţa călătorilor nu a fost pusă în pericol de acest incident, neplăcerile fiind create de întârzierile cu care au ajuns la destinaţie.

Întârzieri de 50 de minute

Trenurile rapid 682 şi 680 de pe ruta Constanţa-Bucureşti Nord au avut întârzieri de aproximativ 50 de minute.  În trenul Constanţa-Bucureşti Nord, ce ar fi trebuit să ajungă la Bucureşti la ora 12.00, călătoreau peste 60 de persoane, printre care şi numeroşi pensionari. Deşi aceştia circulau gratuit sau cu reduceri semnificative, erau nemulţumiţi şi spuneau că vor renunţa să mai meargă cu trenul. Nemulţumirea acestora este cu atât mai mare cu cât aveau diverse întâlniri de la care nu puteau lipsi, programări la medic sau aveau alte legături pe care trebuiau să le prindă pentru a ajunge în alte oraşe din ţară.

Călători nemulţumiţi

Liliana Marcu (56 de ani) circula în trenul Rapid 682 şi avea legătură din Bucureşti Nord către Braşov. Aceasta a fost foarte îngrijorată de faptul că trenul pe care ar fi trebuit să îl ia va pleca. „Eu nu înţeleg de ce nu încadrează aceste infracţiuni la terorism?“, spunea femeia nemulţumită. A avut noroc, deoarece trenul către Braşov a fost oprit în gara Bucureşti Nord, iar femeia a putut să îşi continue drumul.  Rapidul a ajuns la Bucureşti la ora 12.50, având 50 de minute întârziere. Trenul Rapid 680 a ajuns în Bucureşti cu o oră întârziere.  

Citiţi mai multe amănunte despre acest subiect în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite