Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi face angajări:.„Căutăm medici. Nimeni nu are nevoie de pile“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dr. Victor Verinceanu, managerul spitalului din Călăraşi
Dr. Victor Verinceanu, managerul spitalului din Călăraşi

Situaţie gravă la spital! Instituţia funcţionează pe avarie, după ce personalul s-a înjumătăţit. În aceste zile şi-au dat demisia şi cei doi cardiologi, din cauza volumului mare de muncă şi a suprasolicitării.

Managerul unităţii, dr. Victor Verinceanu face apel la toţi medicii din ţară, poate cumva unul dintre ei şi-ar dori să vină la Călăraşi. „Este o problemă deosebit de severă. În acest moment ar fi trebuit să avem 138 de doctori. Sunt doar 84, dintre care 28 rezidenţi“, spune managerul. Unitatea îi primeşte cu braţele deschise pe medicii- anestezişti, cardiologi sau neurologi- care doresc să lucreze într-un spital de urgenţă. „La Călăraşi există posibilitatea să angajăm şi nimeni nu are nevoie de pile“, a spus dr. Verinceanu. Managerul este contrariat de faptul că nimeni nu vrea să vină la Călăraşi, deşi suntem foarte aproape de Bucureşti.

Anestezia, tot o problemă

Şeful spitalului mai spune că cea mai stringentă problemă o reprezintă, în acest moment, linia de anestezie. „Este dificil pentru că nu avem decât un singur medic, dr. Lucica-Aura Farkaş, şi reuşim să completăm deficienţa cu câţiva medici bulgari care vin şi fac de gardă. Chiar şi aşa, nu aveam o linie permanentă de anestezie“, a precizat dr. Verinceanu.

Şi colegii săi sunt de aceeaşi părere. „Nu stăm foarte rău la capitolul dotări la blocul operator, însă anestezia ne îngreunează muncă. Cel mai recent caz a fost duminică seară. Un pacient cu ulcer hemoragic pe care a trebuit să-l trasferăm la Slobozia“, a declarat dr. Paraschiva Chirilă, director medical al spitalului. La blocul operator din spital, chirurgii au la dispoziţie aparatură nouă pentru anestezie, lămpi şi aparate de aer condiţionat, însă nu beneficiază decât de un singur electrocauter. „Dacă se fac două operaţii simultan şi este nevoie de acesta la ambele, avem o mare problemă“, a precizat. dr. Chirilă.

Se pleacă pe capete

Victor Verinceanu spune că din cauza volumului de muncă şi a oboselii, tot mai mulţi medici au ajuns să cedeze. „Avem foarte multe cazuri de accidente vasculare. Oamenii s-au îmbolnăvit sau, pur şi simplu, au plecat pentru că este foarte obositor. Dr. Doru Roşca, şeful Secţiei de Cardiologie şi-a dat demisia. La fel şi celălalt medic, Dinu Iorgoveanu“, a adăugat dr. Verinceau. Este mai comod să rămănă să lucreze doar la cabinet. Astfel, medicii nu se mai confruntă cu iureşul din spital, iar programul este redus. Toate acestea însă se resfrâng doar asupra pacientului a cărei viaţă este pusă în pericol.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite