Călăraşiul va fi iluminat ecologic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Una din lămpile ecologice din Piaţa Big
Una din lămpile ecologice din Piaţa Big

Din cauza bugetului redus, Primăria a reuşit să monteze doar şase lămpi alimentate cu energie solară. Din cauza crizei financiare, autorităţile încearcă să facă economii.

Deşi becurile ecologice consumă energie la jumătate faţă de un bec normal, edilul Nicolae Dragu spune că înlocuirea celor vechi ajunge la un milion de euro.
În urmă cu două luni, oficialii Primăriei au hotărât să monteze şase lămpi cu becuri ecologice. În principiu, acestea au fost montate pentru a se verifica dacă dau randament şi chiar se merită banii investiţi. „Am pus  să vedem dacă sunt bune şi dacă putem economisi bani. Lămpile consumă mult mai puţin şi am făcut o investiţie bună“, a spus Picu Şişman, viceprimar.

Două lămpi sunt amplasate în faţa Primăriei, două în Piaţa Big şi două în Parcul Central. Acestea se încarcă cu lumina razelor soarelui, fiind racordate la un panou solar cu baterii. Toată energia care se acumulează în cursul zilei se consumă pe timpul nopţii.

6 lămpi, 2.400 de euro

Cele şase lămpi au costat 2.400 de euro, o sumă rezonabilă ţinând cont de economia pe care o face Primăria.
În anul 2011, autorităţile au în plan montarea mai multor becuri ecologice pentru că sunt cele mai convenabile, dar şi pentru că au consum mic. „ Sunt foarte importante pentru oraşul nostru şi cel mai mulţumitor este faptul că reuşim să mai folosim nişte bani din economia pe care o facem pentru alte lucrări“, a spus edilul oraşului Nicolae Dragu.

Primele zone care vor beneficia de aceste becuri ecologice, de anul viitor, sunt: faleza, strada Cornişei, Varianta Nord, Chiciu şi intrările în oraş.
Treptat, astfel de becuri vor împânzi tot oraşul, dar întâi se amplasează în zonele centrale şi foarte circulate. „ Deocamdată am în plan să pun în tot oraşul, dar nu sunt bani. Am să încerc să le instalez, încetulcu încetul, de la începutul anului viitor pentru că sunt excelente“, a mai adăugat primarul Nicolae Dragu.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară Călăraşi“

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite